Lifestyle

Komentari 265

Dlakavi siječanj: Žene su bacile britvice, imate li i vi hrabrosti?

Dlakavi siječanj: Žene su bacile britvice, imate li i vi hrabrosti?

U ovim modernim vremenima, žene su se počele zapitkivati koliko trend brijanja i depiliranja utječe na sliku žene i je li zaista tako važan. Dok neke samo raspravljaju, druge su se odvažile i prestale brijati...

Ako niste znali kako obrijati pazuh ili noge prije nego što je to postala norma, možete za to kriviti na stotine reklamnih kampanji.

Na početku 20. stoljeća žene nije bilo briga za dlake na njihovim tijelima. S vremenom su u modu došle haljine bez rukava, a oglašivači su u fokus počeli stavljati pazuh žene i govoriti im kako bi ih bilo ljepše obrijati. Od istog trenda su 'nadrapale' i dlake na nogama. 

U pedesetim godinama prošlog stoljeća se činilo kako će taj trend trajati kratko, a ispada da je brijanje i depiliranje i desetljećima kasnije postala društvena norma.

Kako god bilo, u ovim modernim vremenima, žene su se počele zapitkivati koliko taj trend utječe na sliku žene i je li zaista tako važan. Dok neke oko toga samo raspravljaju, druge su se odvažile i prestale brijati, a slike svojih neobrijanih pazuha objavljuju na društvenim mrežama.

Prije dvije godine, žena imena Laura Jackson, kojoj je dojadilo da joj društvo govori kako joj tijelo treba izgledati - stvorila je 'Januhairy', kampanju koja ohrabruje žene da odbace britvice i barem mjesec dana ne briju svoje pazuhe. Također, potiče ih da objavljuju slike pazuha kako bi i drugima pokazale da se to može.

U nastavku pogledajte žene koje su se pridružile 'Januhairy' (dlakavom siječnju) pokretu:

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci