To je to što me zanima!

Čuvajte usne na suncu: I one mogu izgorjeti, zato ih treba dobro hidratizirati i njegovati

Osim aloe vera gela, koji je ujedno jedinstveni pripravak za crvenilo svih tipova kože, tu su i razni balzami kojima si možete pomoći kako biste sačuvali dubinsku hidrataciju osjetljivog djela lica
Vidi originalni članak

Osim što čuvamo vlagu u području usana, pravilnom njegom spriječit ćemo prijevremeni nastanak bora.

- Koristite balzame i kreme, no pazite na neke sastojke kao što je retinol, on isušuje kožu te nije dobar za usne - istaknula je estetičarka Nicole Caroline za Byrdie.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nadalje, bitno je štititi usne s kremama sa zaštitnim faktorima ili balzamima iz sunčanih kolekcija jer UV zračenje razara kolagenska vlakna.

ZA SVAKI DAN Idealno za ljetne frizure i njegu: Ulje kanole iz uljane repice uvelike pomaže kosi i vlasištu

Usne su vrlo osjetljivi dio lica, baš kao i područje oko očiju. Taj dio lica s vremenom otkriva promjene, a neke od njih su smanjeni volumen usana, što možemo 'zahvaliti' prirodnom propadanju kolagena i smanjenju koncentracije hijaluronske kiseline.

S vremenom lice, pa i usne djeluju manje 'pufasto', stoga lice kao da curi prema dolje. Pojavljuju se nazolabijalne bore, koje također utječu na promjene izgleda lica. U središtu toga su usne, koje možemo održati mladolikima upravo pravilnom njegom.

PASTELNO ROZA Beauty trend: 'Gym lips' su usne prirodnog tona, našminkane tek olovkom neutralne nijanse

Balzami su super više puta dnevno, a piling jednom tjedno. Napravite ga sami - šećer i maslinovo u koje ste dodali malo meda odlično će očistiti usne te im dati hranjivost i mekoću.

VAŽNO JE ZNATI Ljetni piling kože: Pore su radi znojenja šire, u njima se skuplja puno više prljavštine i šminke

Ruževi nove generacije dobri su za usne radi kvalitete formule, sada su dio anti-age formula. Idealni su oni sjajni jer imaju više hidratizirajućih sastojaka, dok matirajući znaju isušiti usne.

No, bez obzira na ruž, možete se poslužiti trikom koji uvijek pali - nešto prije šminkanja usne dobro nahranite balzamom, ostat će mekše i podatne kroz dan.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare