To je to što me zanima!

Cvijeće je pravi put do ženinog srca, potvrđuju znanstvenici

Cvijeće svojim izgledom i mirisom pozitivno djeluje na raspoloženje, a oko 81 posto žena će na spoj pristati prije ako su bile u kontaktu s bilo kojom vrstom cvijeća
Vidi originalni članak

Ženu će muškarac više privlačiti i prije će pristati na spoj sa strancem ako je okružuje šareno cvijeće, otkriva studija Sveučilišta South Brittany, a prenosi Daily Mail. Dovoljno je tek da cvijeće bude u isto sobi kao i žena i to će "omekšati" njeno srce. 

Znanstvenici su skupinu žena podijelili u dvije grupe i pustili im film u kojem muškarac govori o sebi i svojim interesima. Prva polovica žena gledala je film u sobi s cvijećem, a druga je gledala u sobi bez cvijeća. Nakon toga su upoznale muškarca s filma koji ih je pozvao na spoj. Gotovo 81 posto žena koje su bile u sobi s cvijećem prihvatile su njegov poziv, a većina njih smatrala ga je izuzetno privlačnim, potvrđuje studija.

- Rezultati ovog istraživanja potvrđuju da cvijeće pobuđuje osjećaj romantike i može utjecati na vašu odluka da prihvatite nečiji poziv na spoj - tvrdi autor studije dr. Nicolas Gueguen. 

Cvijeće se najčešće povezuje s romantikom, a to utječe na naše ponašanje. Ono izgleda lijepo i miriše dobro što nas čini prijateljski raspoloženima, a samim time i otvorenima za veze, tvrdi profesor Richard Wiseman sa Sveučilišta Hertfordshire. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Knoro 23.01.2012.

    kako ja uvik naidjen na tih 19%

  • panika135 23.01.2012.

    da je soraja dobila parfem od 700 kuna da li bi ga razbila ?

  • panika135 23.01.2012.

    ona koja ne moze dobiti posten parfem ili auto zadovoljna je i s cvijecem hahahahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare