To je to što me zanima!

Cvjeta cijelo ljeto: Vodenika je idealna za sjenovite vrtove

Ako vodeniku dovoljno zalijevate, cvjetat će cijelo ljeto. Svake ili svake druge godine treba je rasaditi jer tada grm postaje ljepši te raste puno pravilnije...
Vidi originalni članak

Vodenika, kako joj i samo ime kaže, obožava vlažna tla, te se predivno ističe na sjenovitim mjestima. Ljetnica je koju krase žarke boje i bujna cvatnja, a može se uzgajati i u zatvorenom prostoru. Naraste u vis 15-30 centimetara, a sadi se u razmacima od 20 do 30 centimetara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Radi snažnijeg efekta sadi se više biljaka zajedno i raznih boja, čak i prošaranih. Potrebno ju je svake ili svake druge godine rasaditi jer ne samo što će biti ljepša, nego će imati i pravilniji grm. Uglavnom su jednobojne, ali ima i prošaranih. Cvjeta cijelo ljeto, no nekad će zasjati i u jesen.

PRAVA LJETNICA Pijetlova krijesta podnosi sušna razdoblja, a cvate osam tjedana

Da bi vodenika cvjetala, treba joj mnogo svjetlosti. Odgovara joj temperatura oko 18ºC. Velike vrućine ne podnosi, kao ni niske temperature. Ljeti je obilnije zalijevajte, 2-3 puta tjedno, no nikako je nemojte prskati jer se tako oštećuju i listovi i cvjetovi. Lijep izgled biljke sačuvat ćete redovitim uklanjanjem uvenulih cvjetova i smanjiti mogućnost razmnožavanja plijesni. 

RASKOŠNE LJETNICE Posadite cinije u vrtu kako biste zaštitili ruže, brokulu i cvjetaču

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare