To je to što me zanima!

Dan je inovacije i kreativnosti: Pokušajte ostvariti svoje ciljeve

Pokušajte obavljati svakodnevne rutinske aktivnosti (kao što su pranje zubi ili putovanje na posao) na drugačije načine (npr. tražite svaki dan drugu rutu ili drugačije prijevozno sredstvo kako biste došli na posao)
Vidi originalni članak

Svjetski dan kreativnosti i inovacija pruža ljudima izliku da riješe stare probleme na nov način. To otvara potencijal za pronalaženje učinkovitijih metoda za postizanje ciljeva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, kreativnost i inovativnost korisne su u svim sferama života, u zanimanju i karijeri. Ovaj dan nastao je po uzoru na Leonarda da Vincija jer su njega smatrali savršenim primjerom genija, koji je bio neobično napredan za svoje vrijeme. Iako je bio jedinstven, to ne znači da ga drugi ne mogu uzeti u obzir i pokušati razmišljati drukčije.

Maštovitost, kreativnost i inovativnost prisutni su u svakom čovjeku te se mogu njegovati i primijeniti.

EKO PROJEKT Kreativnost na djelu: Umjetnica radi neobične odjevne predmete

Zato ovaj dan iskoristite upravo za to - za inovativno i kreativno rješavanje problema. 

Ako želite razvijati vlastitu kreativnost potrebno je da se potaknete na razmišljanja i ponašanja koja su odmaknuta od onih uobičajenih, rutinskih obrazaca.

Pokušajte obavljati svakodnevne rutinske aktivnosti (kao što su pranje zubi ili putovanje na posao) na drugačije načine (npr. tražite svaki dan drugu rutu ili drugačije prijevozno sredstvo kako biste došli na posao ili porazgovarajte s osobom koju na putu do posla svakodnevno viđate, a ne poznajete). Ili iskoristite jednu ili sve od navedenih vježbi te ih svakodnevno primjenjujte.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare