To je to što me zanima!

Danas je njihov dan! Labradori su predivni obiteljski psi - vrlo pametni, odani i poslušni

Vrlo prilagodljivi i svestrani, labradori se snalaze u raznim ulogama - od dobrih rezultata u natjecanjima poslušnosti do toga da budu stručno obučeni terapijski psi
Vidi originalni članak

Ova pasmina je oličenje odanosti, inteligencije i privrženosti, stoga ne čudi da labrador retriveri (skraćeno - labradori) imaju svoj poseban dan. Nacionalni dan labrador retrivera obilježava se 8. siječnja svake godine, a posvećen je odavanju počasti i slavljenju neizmjerne ljubavi i radosti koju ova vrsta pasa donosi u naše živote.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Labradori su toliko popularni da su 31 godinu držali prvo mjesto na popisu najpopularnijih pasmina pasa Američkog kinološkog saveza sve dok na tron nisu zasjeli francuski buldozi 2022. godine. 

MIJAU ILI VAU? Volite li više pse ili mačke? Evo što to otkriva o vašoj osobnosti

Evo zašto su toliko popularni:

Sjajni su obiteljski ljubimci

Labradori su poznati po svojoj ljubaznoj i privrženoj naravi, što ih čini izvrsnim obiteljskim ljubimcima. Njihova odanost ne poznaje granice zbog čega su savršeno društvo.

Vrlo su inteligentni

Labradori se konstantno svrstavaju među najpametnije pasmine pasa zbog čega je lako komunicirati s njima i trenirati ih. Njihova želja da uče i udovolje svojim vlasnicima učinila ih je neprocjenjivima u raznim ulogama, od pasa pomagača do pasa tragača i spašavatelja koji rade u područjima pogođenim katastrofom.

Svestrani su i prilagodljivi

Vrlo prilagodljivi i svestrani, labradori se snalaze u raznim ulogama - od dobrih rezultata u natjecanjima poslušnosti do toga da budu stručno obučeni terapijski psi.

Imaju iznimnu radnu etiku

Povijesno gledano, labradori su uzgajani kako bi pomagali ribarima u izvlačenju mreža i ribe iz ledenih voda s obale Newfoundlanda. Ova snažna radna etika ostala je ukorijenjena u pasmini do dana današnjeg, što ih čini pouzdanim društvom u raznim zadacima i aktivnostima, prenosi inkopious.com.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare