Obavijesti

Ljubimci

Komentari 12

Labrador: Ponekad nestašan pas uvijek spreman za zabavu

Labrador: Ponekad nestašan pas uvijek spreman za zabavu
5

Riječ je o psu skladnih proporcija, vidrastog repa, izdužene njuške, čvrste čeljusti, tijela prekrivenog kratkom dlakom ispod koje se nalazi nepromočiva poddlaka

VIDEO

Labrador retriver je inteligentan i uvijek prijateljski raspoložen pas.  Prema 'izložbenim standardima' riječ je o psu skladnih proporcija, vidrastog repa, izdužene njuške, čvrste čeljusti, snažne građe tijela prekrivenog kratkom i gustom dlakom ispod koje se nalazi meka i nepromočiva poddlaka koju je potrebno svakodnevno četkati.

 Labradori mogu biti crni, zlatni i čokoladni. Osim za izložbe često ih se koristi kao terapeutske, ali i policijske i vojne pse. 

Mi vam donosimo standard labradora viđen očima običnog vlasnika.Tekst je preuzet s Uniteddogs.com, društvene mreže za vlasnike pasa.

Opći izgled

Labrador nije pretjerano osjetljiv na svoj izgled. Savršeno je sretan potpuno prekriven blatom. Ne uzrujava se baš previše ni ako kući donese miris nečega u čemu se valjao. 

Spreman stajati i dopustiti vlasniku da opere prljavštinu s njega te razumije važnost sušenja tako što će se suvišne vode riješiti temeljitim stresanjem… obično dok stoji pored vlasnika.

Karakter

 Labrador je agilan pas prilagodljiv i posvećen cilju. Nikad nije izgubio sposobnost lova na hranu i pokazuje sve karakteristike koje potvrđuju tu činjenicu.

Temperament

Vrlo inteligentan i dobar. Neagresivan i nimalo sramežljiv. Koristi ta svojstva dok žica hranu ili kad je učinio nešto loše.

Lubanja

Krije kompjutorski mozak. Rješava probleme u djeliću sekunde i može se prebacivati s jedne aplikacije na drugu u nanosekundi. Uz to ima dovoljno kapaciteta za osobne projekte.

Oči

Vide mrvicu hrane ispod stolice na suprotnom kraju sobe.

Uši

Bolje funkcioniraju od radara. Korištene u spoju s očima – i ništa neće biti propušteno. Uši detektiraju razmatanje slatkiša u džepu tri sobe dalje, sa svim zatvorenim vratima između. Mogu se uključivati i isključivati po želji psa.

Nos

Nevjerojatno učinkovit. Nema ograničenja udaljenosti na kojoj se detektira hrana. Također odlično pronalazi smrdljive predmete i tvari u kojima se treba povaljati i to tri polja dalje. Može uzrokovati akutnu neugodu kad se zavuče u prepone posjetitelja.

Usta

Unaprijed programirana za skupljanje stvari i bijeg s njima. Potrebno je reprogramiranje kako bi se postiglo da se pokupljene stvari vrate natrag vodiču. 

Novi modeli (zvani štenci) isporučuju se s privremenim kompletom iglica. Stolice i stolovi nisu sigurni, osobito ako ih se ostavi same – i namještaj i štence.

Vrat

Dovoljno snažan da odvuče bilo koga ili što, ako se to nešto drži za ogrlicu i povodnik.

Prednji dio tijela i prednje šape

Ono što vidite netom prije nego što se digne u zrak, da bi vas se pozdravilo.

Trup

Vrlo solidne građe. Može lako pomaknuti velike predmete koji su neoprezno ostavljeni na putu. Također vrlo učinkovit u rušenju stojećih ljudskih objekata, osobito pri zalijetanju u ljudske noge odostraga.

Stražnji dio tijela i stražnje šape

Ono što najčešće vidi vlasnik koji si nije dao truda trenirati svog psa.

Rep

Nezgodno postavljen na visini stolića u dnevnoj sobi. Jednim mahanjem čisti sve šalice sa stola (osobito pune) i sve ostalo što nije prikovano za stolić.

Kretanje

Obično pravolinijski, sa svrhom, pri čemu labrador češće više razmišlja o cilju negoli o putanji. Preporučuje se vrijedne predmete učvrstiti na podlogu.

Dlaka

Vodonepropusna jer labrador ne promašuje vodu, bila to lokva, potok, rijeka ili more. Nije pretjerano zabrinut za konzistenciju ili miris.

Boja

Crna, čokoladna i žuta – ovisno o vašem odabiru, možda ćete morati preurediti dnevnu sobu.

Veličina

Dovoljno velik da se zaleti u bilo što.

Mane

Nikakve, dakako.

Sve navedeno razlozi su zašto labradori spadaju među najpopularnije obiteljske pse na svijetu. Opširnije

Pasmine pasa - zanimljivosti:

Pozivamo vas da u komentarima podijelite vaša iskustva s ovom pasminom, a želite li da vaš pas bude dio galerije iznad članka fotografije s imenom psa pošaljite nam na ljubimci@24sata.hr

Posjetite KALKULATOR PASMINA

Pasmine pasa - zanimljivosti

Mops

Cavalier King Charles španijel

Tajlandski gonič

Bordoška doga

Brazilski pas

Doberman

Njemački bokser

Cane Corso

Aljaški malamut

Samojed

Rotvajler

Border Collie

Labrador

Francuski buldog

Dalmatinski pas

Tosa Inu

Američki staford

Pit bull

Akita

Bernardinac

Portugalski vodeni pas

Njemački patuljasti špic

Bigl

Pudla

Belgijski ovčar

Irski vučji hrt

Njemačka doga

Engleski buldog

Njemački ovčar

Bernski planinski pas

Maltezer

Karabash

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana