To je to što me zanima!

Danas napravite prefine rimske njoke: Oduševit ćete se okusom

Rimske njoke možete poslužiti s omiljenim pečenjem, kremastim umakom ili pak povrćem. Opcija je zaista mnogo, a na vama je da odaberete omiljenu kombinaciju i uživate u okusu
Vidi originalni članak

Za pripremu ovog ukusnog jela trebat će vam samo 45 minuta, a količina sastojaka idealna je za četiri do šest osoba.

Sastojci:

250 g griza, 1 l mlijeka, 100 g maslaca, 2 kom žumanjka, 140 g parmezana, 1 žličica sira, prstohvat muškatnog oraščića

Priprema: 

U lonac stavite mlijeko, maslac, sol i prstohvat muškatnog oraščića. Kada mlijeko zakuha dodajte griz. Kuhajte dok se ne zgusne. Uklonite s vatre i drvenom kuhačom umiješajte žutanjke. Zatim dodajte ribani parmezan i promiješajte. Polovicu smjese rasporedite na masni papir i rukama umočenim u vodu oblikujte štrucu. Isto ponovite i s drugom polovicom.

RECEPT DANA Malo drugačiji desert: Pečeni batat s javorovim sirupom

Pladanj sa štrucama stavite na 20 minuta u hladnjak. Kada se smjesa ohladi režite kolutove na centimetar debljine. Kolutove rasporedite po pladnju obloženom masnim papirom, namažite s otopljenim maslacem i pospite ribanim sirom. Pecite 20-25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Zatim uključite opciju grill i pecite još nekoliko minuta. Njoke poslužite tople.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mars7 27.03.2024.

    super

Komentiraj...
Vidi sve komentare