To je to što me zanima!

Današnja djeca žele biti zvijezde Interneta: Čak 30 posto njih sanja o karijeri na YouTubeu

Istraživanje je provedeno u Velikoj Britaniji, Americi i Kini, a najpoželjnije zanimanje u Aziji je drastično različito od zapadnih zemalja. Kinezi žele biti astronauti, dok Britanci i Amerikanci žude za YouTubeom
Vidi originalni članak

Na današnju djecu uvelike utječe internet, a u istraživanju iz 2019. pitali su 3,000 djece iz Velike Britanije, Amerike i Kine što žele biti kad odrastu. Rezultati su vrlo zanimljivi, kao i razlike, pa čak 30 posto malih Britanaca i 29 posto Amerikanaca sanja o internet karijeri i žele biti YouTuberi. U Aziji je nešto drugačija situacija, pa čak 56 posto malenih Kineza želi biti astronauti kad odrastu.

POGLEDAJTE VIDEO: Prošla je pakao na internetu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odmah nakon YouTube karijere, na drugom mjestu je karijera učitelja koju u Britaniji želi 25 posto djece, a u Americi 26 posto. Drugo mjesto u Kini drži također karijera učitelja, ali s puno većim postotkom, od 52 posto. 

Na trećem mjestu je sportska karijera s 21 posto u Britaniji i 23 posto u Americi, dok je u Kini na tom mjestu glazbena karijera, s 47 posto djece.

Četvrto mjesto britanske i američke ljestvice je glazbenik s 18 i 19 posto, dok je u Kini sportaš s 37 posto.

MARK FISCHBACH Poznati youtuber se požalio da zarađuje previše novca: 'Mislim da je to stvarno nepošteno...'

Posljednji na zapadnjačkoj ljestvici je karijera astronauta s 11 posto djece, dok je u Kini YouTuber ili Vloger s 18 posto.

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • PsihoGinekolog_209 18.12.2022.

    Nadam se da ću i ja uskoro brati lovu 😁

  • 18.12.2022.

    Djeca imaju roza naočale, a roditelji spavaju.

  • Jocker777 18.12.2022.

    I šta onda? Pa youtuberi beru lovu, milijune ako su dobri a ne crnče po 10,12 sati za crkavicu. Prije 30 odina su klinci htjeli biti piloti i astronauti, kako se mijenja svijet to prati dječja mašta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare