To je to što me zanima!

Dark look: Kako nositi tamni ruž, a da ne izgledate 'goth'

Ako baš ne želite izgledati vampirski, uz blijedu put i tamne usne, inspirirajte se više glamuroznim stilom. Preciznost je ovdje obavezna, baš kao i olovka tonom slična ružu
Vidi originalni članak

Savršen je za posebne prigode - super tamni ruž u mat ili sjajnoj varijanti, ima specifična pravila aplikacije, potrebna je super mirna ruka. Mnogi ga vizažisti predlažu kao dio stila za Halloween ili općenito za večer, za neku specijalnu prigodu. Odlično pristaje u make-up stilovima koji su zapravo minimalistički, uz tek nešto maskare, a dame ga na red carpet nose i uz jači smokey eyes i umjetne trepavice.

Tamni ruž može biti i teatralan, što možda i nije namjena, baš zbog toga je super za scenu. Ako niste na kazališnim daskama, tamni ruž treba nositi na regularni način - tako da ne djeluje previše dramatično.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To ćete postići biranjem ruža i olovke koje imaju sličnu nijansu, jer urednost je ovdje bitna stavka.

Naime, tamniji tonovi zahtijevaju nešto pažljivije nanošenje, a onda i fiksiranje. Olovka će ga učvrstiti, a tu je i dobra priprema usana.
Koža usana je tanka i nema žlijezda lojnica, stoga se brzo isušuju. Lako pucaju, pa napravite piling jednom tjedno, kako se ne bi perutale.

SUPER SAVJETI Evo kako njegovati kožu kada dođe zima: Potrebne su nam jače kreme i mehanički piling

Ako je ruž za usne suh, odnosno daje matirani finiš, najbolje je nanositi ga na balzam, koji će nahraniti usne. Nakon toga ide ruž te na kraju olovka. Za dodatan sjaj možete aplicirati malo sjajila.

Kad ste sredili usne, vrijeme je za ostatak lica - jer ovdje su usne u prvom planu. Jedan od top vizažističkih savjeta je da krenemo od najtamnijih nijansi na licu, pa onda idemo na svjetlije.

U SKLADU S LICEM Rumenilo u 3 ključne nijanse: Jagoda, marelica, bronca - sve imaju svoja posebna 'pravila'

Dakle, najintenzivniji dio šminke ima prednost, ostalo je više kao kulisa.

Kao i kod drugih ruževa, i ovdje je riječ o tonu koji se referira na pod-ton lica. Smeđa je ovdje najpopularnija, ide na topli ton lica, a onda i tamno ljubičasta, savršena za blijedu, hladnu put.

PROTIV BORA Upravo ste bili na botoksu? Evo kako njegovati kožu nakon popularnog anti-age tretmana

Uz tamniji ruž savršeno će izgledati tek malo maskare, kako bi oči dobile okvir, no ne previše. To je super za dan, dok navečer smeđim ili patlidžan usnama pristaju tamnije smokey eyes nijanse.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 27.10.2023.

    Hvala, ali ne, već sam blijeda i izgledam kao duh. 👻😅🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare