To je to što me zanima!

Deblji smo nego što mislimo, a žene si obično 'oduzimaju' 2kg

Muškarci su realniji u percepciji svoje težine i misle kako teže kilogram manje nego što je realno, a žene dva. Roditelji osim toga krivo procjenjuju težinu svoje djece
Vidi originalni članak

Skoro polovica roditelja čija su djeca pretila smatraju da su oni normalne tjelesne težine, a to je samo jedan od dokaza da pogrešno procjenjujemo težinu, pokazala je godišnja britanska vladina studija Zdravstvenog i informacijskog centra.

Najviše optimistične u pogledu ocjenjivanja svog fizičkog izgleda su žene u tridesetima, koje misle kako imaju oko dva kilograma manje nego što je njihova stvarna težina, piše Daily Mail. Muškarci su u tom smislu kritičniji i realnije procjenjuju svoj fizički izgled te si u prosjeku oduzimaju jedan kilogram, izvijestili su istraživači.

- Zbog društvenog pritiska i ideala vitkosti ljudi zbog želje da budu mršaviji sami počinju vjerovati da to i stvarno jesu - rekla je voditeljica studije, psihologica Andrina McCormack.

U studiji je sudjelovalo oko 8,600 odraslih i 2000 djece koji su prije vaganja rješavali upitnik  u kojem su procjenjivali svoju realnu težinu. Danas gotovo dvije trećine odraslih ima prekomjernu težinu, a petina djece pretila je već u razdoblju osnovne škole, obavijestili su istraživači.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • MAX 2010 26.12.2012.

    Fakat se gadno zakidaju.............ni 100 nije puno........nisu si mačehe,tanjuraju do iznemoglosti

  • vukodlak_2 24.12.2012.

    Ja sam zadovoljna sa svojom kilazom ,mada sada su blagdani i svi znamo da cemo dobiti koju kilu ali kako ju dobiti tako ju i skinuti ...

  • Maddox_1 24.12.2012.

    bolje da ljulja nego da žulja :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare