To je to što me zanima!

Dijete će najbrže naučiti plivati kroz igru u vodi

Učite dijete plivati korak po korak bez forsiranja. Nakon igrica u vodi možete prijeći na vježbanje pokreta ruku i nogu i pravilno disanje
Vidi originalni članak

U učenju plivanja najvažniji je djetetov odnos prema vodi. Kako bi se dijete osjećalo kao “ribica u vodi”, treba već u predškolskoj dobi provoditi što više vremena igrajući se s njim u moru ili bazenu. Igra je najbolji način da dijete zavoli vodu i prihvati vodeno okruženje kao mjesto na kojem se zabavlja i uživa. Kad dijete nauči opušteno uživati u vodi, tad će bez stresa i straha svladati osnovne plivačke tehnike. Za razvijanje osjećaja sigurnosti možete primijeniti jednostavnu vježbu, tj. igru. Primite dijete ispod pazuha i lagano se s njim okrećite u krug. Dok sigurno u vašim rukama lagano klizi kroz vodu, zabavit će se i opustiti, što će pridonijeti da se bez plivačkih pomagala u vodenom ambijentu počne osjećati smireno i zadovoljno. Budite opušteni, smiješite se i čitavo vrijeme pričajte s djetetom kako biste mu pokazali da je voda sigurno i zabavno okruženje. Lupanje nogama Neka se dijete rukama drži za nešto što pluta, a vi mu pritom pokažite kako treba pravilno raditi nogama. Da bi steklo i razvilo dobar osjećaj za plivačke pokrete, ponovno prihvatite dijete ispod pazuha i pridržavajte ga dok uvježbava pravilan rad nogu. Pokreti rukama Demonstrirajte djetetu kako se pravilno rade pokreti rukama pri plivanju. Svojim rukama vodite ruke djeteta kroz vodu i pokažite mu kako da pravilno zamahuje. Nakon toga pustite dijete da sve to samo ponovi. Pravilno disanje Kad dijete samostalno prepliva veću razdaljinu, pokažite mu kako treba pravilno disati želi li plivati kraul. Objasnite mu da treba udahnuti kad mu je glava podignuta iznad vode ili okrenuta u stranu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • JosipŠimunović 20.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare