To je to što me zanima!

Disney otpušta 32.000 ljudi

Walt Disney Co u srijedu je objavio da će u prvoj polovici sljedeće godine otpustiti 32.000 ljudi, što je povećanje u odnosu na najave iz rujna o otpuštanju 28.000 radnika
Vidi originalni članak

Kažu kako se bore sa smanjenjem dolaska posjetitelja zbog pandemije, a ljude će otpuštati u prvoj polovici 2021. godine, piše Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO: Sarah Ingle maskira se u princeze i posjećuje bolesnu djecu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Početkom mjeseca Disney je rekao da otpušta radnike iz tematskog parka u južnoj Kaliforniji zbog neizvjesnosti oko termina kada će država dopustiti da se parkovi ponovo otvore.

Disneyeve tematske parkove na Floridi i one izvan SAD-a ponovo su otvorili ranije ove godine uz strogo socijalno distanciranje, testiranje i korištenje maski jer tada još nisu uvidjeli razmjere epidemije korona virusa.

BRUSI SE PAKET MJERA Vlada će plaćati tvrtkama da ne otpuštaju ljude zbog korone

Disneyland u Parizu ponovo su zatvorili krajem prošlog mjeseca s novim lockdownom u Francuskoj radi drugog vala epidemije.

Tematski parkovi u Šangaju, Hong Kongu i Tokiju i dalje rade.

Disney nije odgovorio na Reutersovo pitanje je li 28.000 ranije najavljenih otkaza uključeno u najnoviju brojku, ali glasnogovornik tvrtke potvrdio je Varietyju da ta brojka uključuje i prethodno najavljeni broj.

Vijesti Crni ponedjeljak u SAD-u: Otpuštaju 72.300 radnika

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare