To je to što me zanima!

Dizanje utega povećava šanse muškaraca da postanu očevi

Plodniji: Vježbe snage oko sat vremena na dan, aktivnosti na zraku poput vrtlarenja i uvođenje više ribe u prehranu može gotovo udvostručiti broj spermija muškarca
Vidi originalni članak

Oko sat vremena treninga šest dana u tjednu koji uključuju dizanje utega učinkovit su način povećanja razine spermija, objavili su istraživači sa Sveučilišta Harvard na godišnjem sastanku američkog Udruženja za reproduktivnu medicinu. Oni su analizirali spermu 150 muškaraca iz klinike Centra za plodnost Massachusetts te otkrili da oni koji dižu utege imaju i do 48 posto veći broj spermija naspram muškaraca koji ne vježbaju, piše Boston Globe.

Ipak, studija je pokazala da nije svejedno o kojem je tipu tjelovježbe riječ, pa tako jogging i vožnja bicikla nemaju utjecaja na veću plodnost, izvijestili su znanstvenici koji ne znaju konkretan razlog zbog kojeg dizanje utega ima takav utjecaj.

Od drugih promjena u životnom stilu, najveći utjecaj na plodnost ima uvođenje više ribe te morskih plodova u prehranu, provođenje što više vremena u vanjskim aktivnostima poput vrtlarenja, dok alkohol i cigarete ne rade značajnu promjenu u broju spermija sve dok se konzumiraju u umjerenim količinama.

Da bi bili što plodniji muškarci umjesto gaćica nose bokserice

Idi na 24sata

Komentari 59

  • zahira45 22.10.2013.

    Hahaha...a ja mislila nabildani nisu za ništa!

  • kung fu panda 22.10.2013.

    dok oni dižu utege žene doma dižu noge i onda se pitaju na kog djeca liće

  • Viola_1 21.10.2013.

    E, da, i brisanje prašine, peglanje i obavljanje ostalih kućanskih poslova isto tako! Zato... navalite! ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare