To je to što me zanima!

Djeca iz SOS Dječjeg sela jedva čekaju da krenu na more

Pripreme su pri kraju: Peraje, maske za ronjenje i kupaći kostimi odavno su u kovčezima i spremni za polazak u Rogoznicu početkom idućeg mjeseca
Vidi originalni članak

U SOS Dječjem selu Lekenik već je nekoliko dana uzbudljivo. Djeca su nedavna saznala da će u kolovozu na more. Cijele SOS obitelji, mame i njihova djeca na put u Rogoznicu spremaju se već danima. Nestrpljenje je veliko.

- Veselimo se moru. Plivat ćemo. Kupili smo plivalice, disalice, peraje i masku. Pecat ćemo ribe i roniti - u glas govore Kristijan, Leon i Kristina iz jedne obitelji. Već su sad spremni da 5. kolovoza sjednu u autobus i odvezu se u nove pustolovine. 

- Stalno se kupuje. Treba nam ovaj šlauf, trebaju nam ovakve prskalice, ove papuče za vodu...  Jako su uzbuđeni - svjedoči i Maja Kapec, socijalna radnica u Selu. Ljetovanje za osam SOS obitelji donacijama i sponzorstvom pomogla je i INA. Suradnja Sela i naše naftne kompanije nije novost. 

- S Inom smo započeli surađivati još prije nekoliko godina u SOS Dječjem selu Ladimirevci. Suradnja je polako prešla na sve naše projekte. Ljetovanje je jedan od većih u kojima nam ove godine pomažu. Pomoći će u financiranju troškova ljetovanja naše djece u odmaralištu u Rogoznici. Surađivat ćemo i početkom školske godine kad se u selo vratimo odmorni i veseli te za vrijeme božićnih blagdana - objašnjava korporativni fonudraiser sela Ljiljana Varga. I direktor sela veseli se pomoći.

- Već 3. godinu za redom naša djeca ljetuju u Rogoznici. Ove godine nam financijski pomaže INA. Na tome smo im vrlo zahvalni. Izuzetno smo zadovoljni što je INA ove godine prepoznala naš programe na ljetovanju i potpomogla sam dolazak na ljetovanje - kaže Mario Čović.  

SOS obitelji na more će krenuti 5. kolovoza. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • teodora 08.08.2011.

    Dječice, sretan vam put, uživajte, plivajte i veselite se...

  • starstar 05.08.2011.

    slazem se, makar neka lijepa vijest u ovoj horror novini

  • palača 01.08.2011.

    kolki ljudi koji nemaju djece htjeli bi kolki posvojiti dijete bez doma,,,Ali u nasoj vaznoj drzavci teže je posvojiti ocito dijete nego u Americi,ko da neko namjerno to stopira i ne mijenja se zakon na bolje valjda da se moze krasti i pomoc namjenjena njima,kao sto se krade po svuda

Komentiraj...
Vidi sve komentare