To je to što me zanima!

Djeca koja su fizički aktivna postižu bolje rezultate u školi

Vježbanje poboljšava dotok krvi i kisika u mozak što smanjuje razinu stresa, a podiže raspoloženje, osim toga pomaže u razvoju živčanih stanica organizma
Vidi originalni članak

Fizička aktivnost poboljšava akademska dostignuća, otkriva studija Medicinskog centra Sveučilišta Vrije u Amsterdamu provedena na 12.000 ljudi u dobi od šest do 18. godina, a prenosi Daily Mail

Učenici bi mogli poboljšati svoj uspjeh u školi, ako dovoljno vremena provode na igralištu. Vježbanje poboljšava dotok kisika i krvi u mozak, što smanjuje stres i potiče dobro raspoloženje. Fizička aktivnost također može povećati razinu faktora rasta koji pomažu generirati nove živčane stanice i neurone, tvrde znanstvenici.

- Rezultati istraživanja pokazuju kako postoji čvrsta veza između fizičke aktivnosti i boljeg školskog uspjeha - tvrdi autorica studije dr. Amika Singh.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • NinaBonita007 04.01.2012.

    ee zašto ovakvo nekakvo istraživanje nije bilo dok sam ja bila mala pa da ga turnem starcima pod nos kada sam morala moljakati da me puste u park ili na igralište :)

  • peve1 03.01.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • -mariela- 03.01.2012.

    Moja djeca kvare ovu teoriju:-))) Jedno je preaktivno,stalno je u pokretu,sport,druzenje,razne zanimacije..najradje bi da moze istovremeno bio na bar 5 strana:-) ali je losiji ucenik od drugog kojeg moras tjerat da izidje iz stana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare