To je to što me zanima!

Djeca nužno ne usrećuju, ali svakako životu daju smisao

Parovi s djecom tvrde da im je život vrijedan truda i da ima svrhu, bračni su parovi sretniji od onih koji žive zajedno, dok su najnesretniji udovci te razvedeni
Vidi originalni članak

Rođenje djeteta ljudima donosi životni smisao, otkrilo je istraživanje o sreći koje je proveo britanski Ured za statistiku na 80.000 ljudi. Iako ih dijete ne mora nužno usrećivati, ipak im daje razlog za život. 

Ispitanici su morali odgovoriti na četiri pitanja, koliko su zadovoljni životom, je li im život vrijedan truda, jesu li jučer bili sretni te jesu li jučer bili nervozni. Trebali su procijeniti u kojoj im mjeri tvrdnja odgovara na ljestvici od jedan do 10, prenosi Daily Mail

Ljudi koji nemaju djecu na pitanje je li im život vrijedan truda dali su ocjenu 7.6, dok su parovi s djecom ocijenili sa 7.8 i 7.9. Parovi s djecom nisu nužno sretniji životom, ali ona im daju svrhu. Bračni parovi su zadovoljstvo životom ocijenili s 7.7, a parovi koji žive zajedno sa 7.5 od mogućih 10. Samci su dali ocjenu 7.3, udovci 6.8, a razvedeni i rastavljeni 6.6. Bračni su parovi sretniji od ostalih, naročito od parova koji žive zajedno, dok su najnesretniji oni razvedeni i rastavljeni, potvrdilo je istraživanje. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • MaricaJozić 28.04.2012.

    djeca daju smisao zivotu, kad sam tuzna i kad sam u bedu samo pogled mog andela mi uljepsa sve. sve moje brige nestanu jer znam da je ona zdrava,njezin smjeh me cini najsretnijom majkom na svijetu.

  • alladin_1 28.04.2012.

    ma svatko je dana roditelj i to je ono što nije u redu. ako za auto školu trebamo polagati psiho testove pa zašto i oni koji milse odgajati djecu ne idu na psihološke testove. danas zaista svaka psiho patologija ima dijete na kojem se uredno iživljava na ovaj ili onaj način.

  • mila 19 28.04.2012.

    djeca su mi sve! a zašto bi razvedeni bili nesretni? bolje sam nego bilo s kim!

Komentiraj...
Vidi sve komentare