To je to što me zanima!

Djeca u dobi od 5 do 10 godina već posjeduju mobilne telefone

Većina djece do sedme godine već posjeduje mobilni telefon, a prosječno dijete potroši otprilike tri sata dnevno na internetu, što je neznatno povećanje u odnosu na prošlu godinu
Vidi originalni članak

Istraživanje agencije Childwise koja se bavi djecom, otkriva da 47 posto djece u dobi od pet do 10 godina sada posjeduje mobilne telefone, što je u odnosu na prošlu godinu u porastu od 38 posto. Većina djece već do sedme godine posjeduje mobitel.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Djeca sve više postaju ovisna o njima, s tim da je više od polovice ispitanih priznalo za istraživanje da 'uvijek spavaju s mobitelom pored svog kreveta'. Uz to, gledalo se koliko djece pristupa internetu putem telefona i ustanovilo se da 71 posto korisnika koristi svoj mobitel za pristup internetu.

Vrijeme koje djeca provodu na internetu i dalje se povećava tijekom godina, s tim da prosječno dijete potroši otprilike tri sata dnevno na internetu, što je neznatno povećanje u odnosu na prošlu godinu.

NAJOPASNIJA DISTRAKCIJA Ne tipkaj dok hodaš po cesti: Sve više mladih tako stradava

Što se tiče web stranica koje posjećuju djeca, Childwise je ustanovio da im je YouTube najdraža web lokacija, a nakon nje Snapchat, Instagram, TikTok i Fortnite, a sve veći broj djece su korisnici društvenih mreža.

Simon Leggett, direktor istraživanja u Childwiseu, rekao je da mobilni telefoni sada 'dominiraju'  dječjim životom. Danas je za roditelje pravi izazov pratiti sve ono što djeca prate, gledaju i slušaju na mobilnim telefonima jer ih uvijek drže blizu sebe.

OVISNOST O EKRANU Većina djece drži mobitel uz krevet, a 42% ga nikad ne gasi

Nakon medijske analize, u Velikoj Britaniji, ustanovljeno je da je 18 posto djece u dobi od osam do 11 imalo vlastiti profil na društvenim mrežama usprkos činjenici da većina društvenih mreža ne dopušta registriranje djeci mlađoj od 13 godina.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Domino. 06.02.2020.

    nema više skrivača :-(

  • 05.02.2020.

    Nema više dječje graje po dvorištima..djecu ne vidiš po ulicama...sve zatvoreno u 4 zida i u društvo moderne tehnologije..

  • MOC JE U ZNANJU 05.02.2020.

    Šarena igračka nikoga ne ostavlja ravnodušnim . :-)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare