To je to što me zanima!

Djed Božićnjak: Jedno dijete je za Božić zaželjelo samo mamu

BOŽIĆ DOLAZI Nestašnu djecu dobri Djedica savjetuje da moraju biti dobri cijele godine jer će tako dobiti više poklona, a ona ga pozorno slušaju i obećaju da će se poboljšati
Vidi originalni članak

U Tvornici Djeda Božićnjaka nudi se fotografiranje s dobrim Djedicom. Fotografije se odmah izrađuju, a djeca mogu sudjelovati i u radionicama na kojima se izrađuju božićni ukrasi poput čizmica, borova, kuglica, staklenki... 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svakog dana u 18 sati predviđeno je i izvođenje interaktivne predstave no izvedba ovisi o odazivu djece. Kroz zabavnu komunikaciju s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima djecu se uči poslušnosti i higijeni.

- Ja sam za djecu pravi Djed Božićnjak. Ponekad me vuku za bradu no to mi ne smeta. Kada djeca dođu, najprije se upoznamo, kažu mi svoje ime i potom se fotografiramo. Pitam ih jesu li bili dobri ove godine i što bi htjeli dobiti za poklon pod bor. Onda razgovaram s njihovim roditeljima i provjerim jesu li stvarno bili dobri, pa se roditelji izjašnjavaju jesu li ili nisu bili dobri, bi li mogli biti bolji i slično. Ako roditelji kažu da nisu baš uvijek bili dobri, onda mi ponovno razgovaramo s djecom i kažemo im da bi se morali popraviti, da moraju biti dobri svojim roditeljima cijele godine jer će zbog toga dobiti puno poklona - govori Djed Božićnjak.

AKTIVNOSTI ZA DJECU Djeca na Adventu mogu uživati u predstavama i radionicama

Svojim radom pomaže roditeljima koji imaju neposlušnu ili nestašnu djecu. Uz opaske roditelja, Djedica savjetuje djecu što bi trebala promijeniti, dok ga ona pozorno slušaju.

- Dosta pričamo i o higijeni. Govorim djeci da trebaju prati zube svaki dan, prati ruke prije jela, pospremati igračke za sobom nakon igranja i slično. Djeca me pozorno slušaju i na kraju se sve dogovorimo. Obećaju mi da će se dogovora pridržavati dogodine jer će onda za to biti i nagrađeni. Ako budu zločesti, neće biti ni poklona - napominje Djed Božićnjak. 

Dok oni uveseljavaju djecu, i djeca vesele njih. Svi ističu kako su njihove uloge prekrasne, a vilenjaci ističu kako imaju odličnu priliku biti malo blesavi i podizati atmosferu.

- Trudimo se educirati djecu i pomoći roditeljima, a iz naše Tvornice nitko ne odlazi bez malog poklona. Neku sitnicu svi dobiju. Plešemo, pjevamo, pričamo s djecom s kojom je uvijek super, uglavnom su svi živi i smiju se. Neki se i uplaše na prvu. Ima ih i koji plaču pa je to drama, a neki jako žele vidjeti Djedicu pa onda pobjegnu. Tad im treba polako pristupiti, u čemu vilenjaci priskaču u pomoć - ističe Djed Božićnjak.

ISTRAŽIVANJE Fuliranje: Zdrava hrana je bok uz bok s kobasicama i juhama

Nakon što se opuste, djeca mu dadu pet, dok se drugi već s vrata zatrče Djedu u krilo, grle ga i govore mu svoj popis želja. Ponekad je taj popis vrlo skroman, no sve više djece ispod bora želi naći najnovije tehnološke proizvode.

NIKAKO NE PROPUSTITE Delicije na žlicu na Adventu u Zagrebu - fino za prste polizati

- Današnja djeca imaju svakakve želje, čak ni stari Djedica nije čuo za sve igračke koje žele. Ima stvarno svakakve djece, od onih koji žele samo bombone i slatkiše do onih koji žele mobitele, tablete, laptope, igrače konzole i slično. Ove godine će Djed Božićnjak morati obići sve trgovine s Lego igračkama, to dosta djeca traže. Jedno dijete je za Božić poželjelo svoju mamu iako je mama bila tu s njim no ono bi samo mamu, njemu ne treba ništa drugo - veselo se prisjetio Djed Božićnjak.

Idi na 24sata

Komentari 157

  • 16.12.2018.

    Što je to "djed boxixnjak"?????

  • fandango 16.12.2018.

    Mora da se dijete uplašilo brade pa tražilo mamu 🤣🤣🤣

  • RuzaSapina 16.12.2018.

    Tko je u šta ta osoba Djed Božićnjaka? Ima odjeću kao Sv Nikola zato ste svetom Nikoli dali ime djed Božicnjak

Komentiraj...
Vidi sve komentare