To je to što me zanima!

Dobar za kosu, ne i za tjeme: Pravi šampon njeguje oboje

Suhom tjemenu najbolje odgovaraju šamponi na bazi čajevca i mentola, a šampone za volumen treba izbjegavati jer uništavaju prijeko potrebna prirodna ulja
Vidi originalni članak

Pranje kose svakih nekoliko dana neće oštetiti vlasi i isušiti je, ali nije dobro za tjeme. Na tjemenu se nakupljaju masnoća i prljavština zbog čega se kosa brzo masti, a često pranje krivim šamponima može isušiti vlasište ili pojačati mašćenje, pa tako šampon može biti dobar za kosu, ali loš za tjeme, tvrdi američka frizerka Alex Mnayarji. 

Za masno tjeme najbolji su šamponi na bazi ružmarina i keratina

Ako imate problema s brzim mašćenjem vlasišta, najbolje je izbjegavati hidratantne šampone kao i one namijenjene kovrčavoj kosi. Oni previše vlaže tjeme. Šamponi na bazi keratina dobri su za masno vlasište, a pomažu i oni na bazi hamamelisa, ružmarina, kadulje, kamilice i limuna koji čiste nakupljenu masnoću i prljavštinu. 

Suhom tjemenu pomažu mentol i čajevac

Suhom tjemenu najviše odgovaraju hidratantni šamponi pa najbolje pomažu oni na bazi mentola i čajevca. Šampone za veći volumen i čvršću kosu najbolje je izbjegavati zato što isušuju i uništavaju prijeko potrebna prirodna ulja. Ne preporučuju se niti šamponi koji sadrže sulfate. 

Obavezno provjerite kemijski sastav

Kemijska sredstva zbog kojih se šampon pjeni također mogu uzrokovati iritaciju vlasišta. Sastojke kao što su amonij lauril sulfat i natrij lauret sulfat treba izbjegavati jer isušuju tjeme. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • NinaBonita007 26.01.2013.

    svaki šampon, pa i onaj za farbanu kosu, mi ispire boju. :((

  • Filozof_1 25.01.2013.

    Sve je to čarli sa drugačijim parfemom .... :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare