To je to što me zanima!

Dobra frizura popravi dan i podiže samopouzdanje

Kako biste i tijekom zimskih mjeseci zadržali sjaj kose, frizeri za početak savjetuju odmoriti kosu od “peglanja”, izbjeljivanja ili ravnanja
Vidi originalni članak

Čak 54% ljudi osjeća se sjajno ako im je taj dan kosa izgledala odlično, pokazalo je britansko istraživanje. Kosa najviše stradava tijekom zime, a razlozi su hladno i suho vrijeme (73%), centralno grijanje (66%) i iscrpljenost koju prouzročuje previše blagdanskih partyja (75%).
Kako biste i tijekom zimskih mjeseci zadržali sjaj kose, frizeri za početak savjetuju odmoriti kosu od “peglanja”, izbjeljivanja ili ravnanja jer je u hladnijim danima puno osjetljivija. Tijekom izlaska na niske temperature najbolje je pokriti glavu kapom, a idealno je ako kapa ima satensku ili svilenu postavu koja ne lomi vlasi.
U šampon kojim se inače koristite dodajte kap maslinova ili kokosova ulja te obvezno svaki put nanesite regenerator.
Za dodatnu pomoć kosi upotrijebite proteinski tretman za obnavljanje.

>>> Raščešljati prije pranja
Korak koji mnogo žena preskoči je raščešljavanje kose prije pranja. Temeljito češljanje smanjuje lomljenje vlasi tijekom pranja.

>>> Češće šišanje, kreme za kosu i mlaka voda
Zimi se kosa više suši, pa su potrebni učestaliji tretmani šišanja. Rabite kreme, osobito one specijalizirane, za vrhove. Cilj zimske njege u održavanju je odgovarajuće vlažnosti kose, pa umjesto vrelom koja isušuje, kosu ispirite mlakom vodom.


Idi na 24sata

Komentari 1

  • ivona25 07.01.2010.

    moja frizura je najbolja,kosa do koljena...

Komentiraj...
Vidi sve komentare