To je to što me zanima!

Dobra organizacija kuhinje: Manje čišćenja, a više guštanja

Raspodijelite posuđe u tri kategorije, sve što rabite povremeno ili sezonski preselite u smočnicu, a registar za dokumente može poslužiti kao držač poklopaca i tava
Vidi originalni članak

Priprema hrane bit će jednostavnija i brža ako reorganizacijom uvedete red u kuhinjski nered. Posuđe i kuhinjski pribor razvrstajte u tri kategorije - ono koje rabite svakodnevno, ono koje upotrebljavate povremeno te ono koje ne rabite. Posuđe koje niste i nećete upotrebljavati očito vam je beskorisno. Donirajte ga ili bacite jer vam samo zauzima prostor te skuplja prašinu. 

Sve što rabite povremeno ili sezonski, poput aparata za sladoled, spakirajte i preselite iz kuhinje u smočnicu. Dekorativno keramičko posuđe posložite na police ili u staklene vitrine u blagovaonici. Tako ćete u kuhinji osloboditi dragocjen prostor za posuđe koje stalno rabite te će vam biti nadohvat ruci.

Uredski pribor praktičan je u kuhinji 

Originalnim držačima za poklopce i tave štedi se prostor u kuhinjskim ormarićima. Posebno su praktični oni koji se montiraju na vrata. No jeftino rješenje je i registar za dokumente koji će, prenamijenite li ga, poslužiti kao vrlo praktičan držač za poklopce i tave.

Samo posve hladna tava može u sudoper

Hrana koju pripremate u deformiranoj tavi bit će neravnomjerno pečena. Kako nova tava ne bi doživjela istu sudbinu, ne namačite je odmah nakon pečenja jer će termalni šok uzrokovati deformiranje. Stavite je u sudoper tek nakon što se potpuno ohladi.

Ne bacajte lonce

Stare lonce koje više ne upotrebljavate za kuhanje prenamijenite u simpatične i efektne posude za cvijeće.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare