To je to što me zanima!

Dobra vijest za pivopije: 2 piva na dan štite od srčanog udara

To tvrde talijanski znanstvenici na osnovu 150 studija provedenih na tu temu. Ipak tu količinu preporučili bi muškarcima dok je ženama za zdravo srce dovoljna jedna na dan
Vidi originalni članak

Otprilike dvije male pive na dan (svaka po 330 ml) smanjuju rizik od srčanih bolesti za 25 posto, tvrde znanstvenici s mediteranskog neurološkog instituta u Italiji na osnovu 150 studija provedenih na tu temu. Ipak tu količinu preporučili bi muškarcima dok je ženama dovoljna jedna na dan.

- Alkohol može povisiti razinu "dobrog" kolesterola u tijelu, ali s njime ne treba pretjerivati. Naime, osim što vodi alkoholizmu, u pojedinim slučajevima izaziva pojavu nekih vrsti raka kod ljudi koji su rizična skupina i skloniji su tome - tvrde znanstvenici.

S tvrdnjama talijanskih znanstvenika ne slaže se u potpunosti dr. Annie Britton, profesorica epidemiologije na Sveučilištu u Londonu. Ona kaže: "Moramo to uzeti s oprezom. Postoji sve veća zabrinutost da su epidemiološke studije, na kojima se temelje ti dokazi, manjkave. Dobrobiti za srce koje se pripisuju alkoholu, uključujući i pivo, su precijenjene.", piše The Independent.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • karter 16.05.2016.

    Ako ću kupovati dvije pive na dan, to mi je 420 kuna mjesečno. 14 puta 30.

  • Mercedes s klasa 12.05.2016.

    Gledanjem u ovakve sise kao na slici povećava godine života na zemlji

  • Filomena 12.05.2016.

    dosta jedna pivica dnevno

Komentiraj...
Vidi sve komentare