Obavijesti

Lifestyle

Komentari 61

Što vaša najdraža seksualna poza govori o vašoj osobnosti?

Što vaša najdraža seksualna poza govori o vašoj osobnosti?
7

Način na koji se intimno volite povezati sa svojim romantičnim partnerom više je od puke želje, on podsvjesno otkriva vaše unutarnje misli, priželjkivanja te detalje osobnosti i karaktera

VIDEO

Prema britanskoj psihologinji i seksualnoj savjetnici Barbari Santini, omiljeni položaj u seksu može otkriti puno detalja o vašoj osobnosti.

- Podsvjesno omiljena seksualna poza točno pokazuje što tražite u vezi i koje su vaše individualne karakteristike, pružajući uvid u vaše unutarnje misli, želje, sviđanja i nesviđanja - tvrdi Santini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Otkrili zašto se i dalje seksaju s bivšima: 'Ona je puno bolja u seksu od moje sadašnje žene...' 01:27

- Možda to nije nešto o čemu ste ikada razmišljali, ali način na koji ćete se povezati sa svojim romantičnim partnerom na ovaj intiman način više je od puke želje - naglašava psihologinja.

Koja mu je omiljena seks poza? Evo što vam to govori o njemu
Koja mu je omiljena seks poza? Evo što vam to govori o njemu

Barbara otkriva što o vama govori pet najčešćih seksualnih položaja:

 1. Misionarski  

Položaj se, tradicionalno, obično odnosi na ženu koja leži na leđima dok se muškarac nalazi na njoj, odnosno na 'vrhu'.

Barbara napominje da ako je misionarska poza vaš omiljeni položaj, to znači da cijenite intimnost u spavaćoj sobi.

- Za žene u konačnici to znači da traže povezanost s partnerom u kojoj vole da oboje gledaju jedno drugom u oči - objašnjava ona. 

Psihološki gledano, napominje kako želite dublju vezu s ljubavnikom i vjerojatno tražite mir u svom svakodnevnom životu. Dodaje i da ste vjerojatno sramežljivi i plašljivi i da nećete uvijek otvoreno izraziti svoje potrebe.

- Možda ste i samosvjesni te brinete što drugi misle o vama i osjećate se neugodno u nekim društvenim okruženjima - objašnjava ona.

Barbara dodaje da su muškarci koji se odluče za ovu poziciju tipovi 'lovca i sakupljača', imaju 'zaštitničku osobnost' i odbijaju dopustiti da netko vlada nad njima.

- Ponekad vas se može smatrati 'neavanturističkim' i dosadnim, s time da ponekad tražite sigurnost jer možda sumnjate u svoje sposobnosti u spavaćoj sobi i treba vam ohrabrujući poticaj. Također, ovaj položaj govori da volite igrati na sigurno - objašnjava.

2. Kaubojka

Poza se odnosi na ženu koja se nalazi na 'vrhu', odnosno na muškarcu.

Barbara kaže da preferiranje položaja kaubojke znači da uživate u dominaciji nad svojim muškim partnerom u spavaćoj sobi.

- Sigurni ste u sebe i uživate u pažnji drugih - objašnjava ona.

Asertivni ste u svojim vezama.

- Također ste pustolovni i imate pozitivan pogled na život. Sa svojim unutarnjim samopouzdanjem vjerojatno ste uspješna žena u karijeri i volite se osnaživati - ističe psihologinja.

U međuvremenu, stručnjakinja ističe da ako muškarac uživa u ovom položaju, vjerojatno je pokoran i želi da oboje budete zadovoljni u spavaćoj sobi. 

- Što se tiče muškaraca, samouvjereni ste i rado preferirate da partnerica vodi - objašnjava ona te dodaje kako obično ne dovodite u pitanje odluke partnera, kao i da volite ugađati, a kao jednu od vaših najvećih osobina navodi to što izbjegavate bilo kakav sukob jer vas to čini nelagodnim i tjeskobnim.

- Budući da volite impresionirati partnera, također ste elegantni i ponosni ste na svoj izgled - istaknula je.

Kako lako začiniti i unaprijediti klasičnu misionarsku seks pozu
Kako lako začiniti i unaprijediti klasičnu misionarsku seks pozu

3. Žlica

Radi se o intimnom seksualnom položaju u kojem oboje ležite na boku, a žena je ispred muškarca. Parovi se također nalaze u zagrljaju.

Ako je ovo vaš omiljeni seksualni položaj, vjerojatno volite uvjeravanje i naklonost.

- Ponekad možete biti sramežljivi i ne želite biti u središtu pozornosti u društvenim okruženjima - nastavlja ona.

Također, prema Santini, prirodno ste strastvena i osjetljiva osoba koja cijeni dugotrajnu vezu.

- Imate brižnu stranu i pažljivi ste prema onima koji vam najviše znače - kaže ona ističući kako u konačnici želite da vas voljeni njeguju te cijenite opuštanje u svakodnevnom životu.

Muškarci koji vole navedenu pozu brinu o svojim partnericama.

- Jednostavno rečeno, oni također žele da se osjećate dobro i dosegnete vrhunac - objašnjava ona.

Međutim, položaj također može ukazivati ​​na to da ste malo i lijeni u određenim područjima svog života. To je zato što po prirodi položaj žlice ne zahtijeva puno truda.

- Iako je određena sebičnost pozitivna osobina, vaš nenamjerni nedostatak obzira prema drugima često vas dovede u neprilike. Iako seks u ovom položaju ima mnoge prednosti, oboje se morate uključiti u različite stilove seksa te truditi se i paziti na potrebe jedno drugoga, inače bi jedno od vas moglo shvatiti da ste previše potrebiti ili jednostavno samo lijeni, i uskoro možete biti odbačeni - upozorava psihologinja.

 4. 'Doggy' 

Obično žena 'kleči' oslonjena na dlanove ili laktove, a muškarac penetrira straga.

Ako je doggy vaša omiljena pozicija, postoji velika vjerojatnost da ne volite intimnost, prema Santini.

- Želite da partner preuzme kontrolu i to može značiti da volite biti podložni - objašnjava ona, dodajući kako na subliminalnoj razini više volite da oni vode i u potpunosti im vjerujete.

Vaša pouzdanost čini vas snažnom, a zauzvrat ste voljni isprobati nove stvari.

- Želite biti ekshibicionist - ističe.

Ipak, Barbara upozorava da muškarcima može biti ponekad odbojno to što baš i niste toliko strastveni.

- Ovo može pokazati da su vaše glavne crte osobnosti suzdržane, neromantične i da ponekad možete biti povučeni i držati se na distanci jer po prirodi ovaj seksualni položaj nije tako intiman kao drugi, što vam odgovara - objašnjava ona.

S obzirom na to da je funkcionalniji, također govori da ste praktična osoba koja se kloni drame ili sukoba.

5. Stojeći

Ovo je svaki seksualni položaj koji uključuje da jedan partner stoji tijekom spolnog odnosa.

- Oboje ste pustolovni pojedinci koji uživaju u spontanosti - objašnjava Barbara.

Osobito žene, prema Santini, su neovisne i samouvjerene.

- Kao što potez sugerira, znate što želite i kamo ste krenuli u životu. Brzi ste i grabite prilike s obje ruke - ističe psihologinja. 

Stručnjakinja ističe kako, također, volite da posteljina ostane lijepa, što potajno pokazuje da posvećujete veliku pažnju detaljima.

- Također možda malo zapovijedate prijateljima i obitelji, iako vas oni vole zbog toga, jer to samo sugerira da duboko u sebi imate njihove najbolje interese -  dodaje ona.

U međuvremenu, Barbara navodi da ako ste muškarac koji voli stojeći seks, velike su šanse da ste nezavisan tip, karijerist, koji se možda neće lako skrasiti.

- Volite avanturu, putovanja i zabavne aktivnosti - objašnjava ona naglašavajući kako ste potpuno spontani, vjerojatno imate puno prijatelja jer ste smiješni i otvoreni. Često vas se može naći u društvu ili u teretani, donosi The Sun.

Najbolje seks poze za isprobati tijekom ljetnog toplinskog vala
Najbolje seks poze za isprobati tijekom ljetnog toplinskog vala
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju