To je to što me zanima!

Dom može ostati blistavo čist punih mjesec dana

Glavni krivac za prljavštinu u stanu su cipele na kojima se unose sve nečistoće izvana. Ako ih redovito izuvate, stan će vam biti 80 posto čišći
Vidi originalni članak

Koliko god voljeli svog kućnog ljubimca, ne dopuštajte mu da se penje po namještaju i za sobom ostavlja dlake i prhut. Naime, držite li se nekoliko jednostavnih pravila nakon velikog spremanja možete zaboraviti na čišćenje. U kuhinji posuđe operite i pospremite nakon svakog obroka kako ne bi nakupljalo neugodne mirise i svakodnevno iznosite smeće. Dnevnu sobu možete zamirisati mirisnim svijećama ili eteričnim uljima. U spavaćoj sobi svakog tjedna operite posteljinu i cijela će se soba doimati blistavo čistom.
Nabavite prekrivače namijenjene alergičarima. Oni ne samo što odbijaju grinje, već i skupljaju manje prašine te održavaju sobu čišćom. Zaštitite njima sve jastuke i madrace u sobi. Ne dopustite da vam se na stoliću nagomilaju knjige i časopisi.
U vrijeme velike koncentracije peluda izbjegavajte prozračivanje stana u popodnevnim satima, jer pelud ostavlja mrlje na zavjesama i podovima. Glavni krivac za prljavštinu u stanu su cipele na kojima se unose sve nečistoće izvana. Ako se vi i vaši ukućani redovito izuvate na ulasku u stan, on će vam biti 80 posto čišći.
Najpraktičniji i najučinkovitiji način održavanja čistoće toaleta je ubacivanje tableta za čišćenje u vodokotlić. One sprečavaju nakupljanje nečistoće i kamenca.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare