To je to što me zanima!

Domaća se hrana ukusno priprema na kineski način

Tradicionalno kinesko jelo sastoji se od pikantne juhe sa gljivama, pečene peradi ili svinjetine te laganog deserta kao što je rižin puding sa voćem
Vidi originalni članak

Osvježavajući  kineski puding od ljepljive riže i voća
Sastojci: 250 g Bijele riže okruglog zrna, 200 g šećera, Vanilin šećer, žličica naribane narančine korice, 100 g grožđica, 200 ml vode, 2 žlice limunova soka,
žlica gustina, kalup za puding
Bijelu rižu okruglog zrna skuhajte u vrućoj vodi i procijedite. U vruću kuhanu rižu umiješajte 100 g šećera, vanilin šećer, koricu naranče i miješajte dok se šećer ne rastopi. Kalup za puding premažite maslacem, rasporedite oprane grožđice, preko njih ravnomjerno rasporedite rižu, koju lagano utisnite žlicom.
Pripremljenu rižu kuhajte na pari 30 minuta. Vodu, 100 g šećera i limunov sok zagrijte do vrenja, a zatim dodajte gustin, koji ste razmutili u malo vode. Sve kratko prokuhajte. Kuhanu rižu izvadite iz kalupa i prelijte pripremljenim preljevom.

Piletina pečena u pećnici s medom, limunom i narančom
Sastojci: 15 g maslaca, 4 komada piletine bez kosti, 3 mrkve, tikvica, sitno ribana korica te sok naranče i limuna, 4 žlice meda, 3 žlice senfa, češanj češnjaka, žlica ribanog đumbira, 225 g riže, sol, papar, maslinovo ulje i začini po želji
Pećnicu zagrijte na 200 C. Maslac i ulje zagrijte u vatrostalnoj posudi te lagano pržite meso oko tri minute sa svake strane. Izvadite meso na tanjur. Na umjerenoj vatri 10 min. pirjajte luk, mrkvu i tikvice. U posudici pomiješajte korice i sok limuna i naranče, med, senf, češnjak, sol i papar. Stavite meso u posudu s pirjanim povrćem te zalijte smjesom od meda. Posudu poklopite i pecite u pećnici oko 50 min. Piletinu zalijevajte sokom iz posude. Nakon 25 minuta skuhajte rižu. 

Pržena pačja prsa sa slasnim staklenim rezancima
Sastojci:Bjelanjak, 4 žličice kukuruznog brašna, 450 g pačjih prsa, 150 ml kokošjeg temeljca, 3 žlice sojina umaka, 6 mladih lukova, žlica ribanog đumbira, 2 češnja češnjaka, 115 g šampinjona, 3 mrkve, 225 g brokule, 225 g staklenih rezanaca
Pomiješajte malo istučeni bjelanjak, žlicu šerija, ulja, žličicu kukuruznog brašna i sol, uronite pačetinu i ostavite 20 min. Posebno pomiješajte temeljac, sojin umak, šeri i kukuruzno brašno. U woku popržite pačje meso. Izvadite ga na tanjur i u istoj tavi popržite mladi luk, đumbir i češnjak, dodajte usitnjene gljive, brokulu, malo čilija te ulijte temeljac. Neka krčka dok ne omekša. Za to vrijeme skuhajte rezance, stavite meso ponovno u tavu i zagrijte. Poslužite tjesteninu s umakom od povrća i pačjih prsa.

Pikantna slatko-kisela juha s jajima i kukuruzom
SastojciI:2 sušene kineske gljive, 1/4 glavice kupusa, 1,5 l kokošjeg temeljca, 60 g sitne tjestenine, 125 g tofu sira, 90 g bambusovih mladica, 90 g kuhane piletine, 3 žlice kukuruznog brašna, 2 umućena jajeta, 2 žlice octa, žlica sojina umaka,
Suhe gljive namočite u vrućoj vodi 30 min. Sjeckani kupus stavite u temeljac dok ne zakuha na laganoj vatri. Rezance za juhu skuhajte i procijedite. Ocijedite i narežite gljive i sačuvajte vodu. U posudu s kupusom i temeljcem stavite tofu, bambusove mladice, kukuruz iz limenke, rezance, gljive i njihovu tekućinu. Kuhajte dok gotovo ne zakuha, a zatim umiješajte kukuruzno brašno koje ste razmutili u tri žlice vode. Kuhajte, a zatim polako ulijevajte umućena jaja. Pomiješajte ocat, žlicu meda, sojin umak, papar i čili te umutite.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare