To je to što me zanima!

Domaći chefovi spremili su vrhunska jela u 8 sljedova: Istaknuo se file jelena i brodet

Svaki slijed bio je uparen s vrhunskim vinima, a večeru je obilježio prigodni blagdanski ugođaj i opuštena atmosfera za koju je bio zadužen pjevač Damir Kedžo
Vidi originalni članak

U restoranu Oliveto u novigradskom Aminess Maestral Hotelu održano je posebno izdanje Aminess Wine & Gourmet nights, na kojem su gosti imali priliku isprobati raznolike sljedove jela koje predstavljaju najbolje od istarske i regionalne kuhinje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

O hrani tijekom večere brinuli su domaći i regionalni chefovi David Skoko, Matija Bogdan, Melkior Bašić, Hrvoje Zirojević, Igor Gudac, Stiven Vunić, Janez Bratovž, Igor Jagodić, te slastičarke Martina Labinjan i Suzana Kvesić. Uz ukusna jela i sljubljena vina, poseban ugođaj osiguran je nastupom Damira Kedže.

Projekt Aminess Wine & Gourmet nights osnovan je kao mjesto gdje se spajaju hrvatska hotelijerska i gastronomska ponuda u jedinstvenu cjelinu. Tijekom ove godine organiziran je niz večera koje okupljaju najutjecajnije domaće chefove pod vodstvom ambasadora Davida Skoke u Aminess restoranima i hotelima.

ATMOSFERA KOD GLUMCA Neobična večera u 'Ribi na torti' Josipu donijela 17 bodova: Prvo im je poslužio rižinu čokoladu

Prve večere bile su ovog ljeta u Half 8 restoranu nakon čega su uslijedile večere u A’ la carte restoranu Oliveto u Aminess Maestral hotelu, u kojem je u petak, 15. prosinca i završena ovogodišnja sezona projekta. 

Gosti sinoćnje večere uživali su u osam sljedova poput jetre od mola i ikre ježinca, brodeta od sipe, janjetine, filea jelena i citrusnih deserata u režiji najjačih umova domaće gourmet scene uparena s vrhunskim vinima iz vinarija Franc Arman, Coronica, Damjanić, Tomaz i Bura. 

Svaki od chefova bio je zadužen za jedan slijed koji spaja najbolje domaće namirnice s vrhunskim domaćim vinima.

Uz gostovanje najistaknutijih domaćih chefova sa svojim jelima, večeru je obilježio prigodni blagdanski ugođaj u kojem je proslavljena godina na izmaku i najavljena nova sezona projekta, za koju Aminess najavljuje još snažniji fokus na gourmet aspekt svoje ponude.

ZDRAVO I FINO Recepti s jajima u glavnoj ulozi, sve redom jela odlična za večeru

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare