To je to što me zanima!

Dostupna online: Pogledajte veličanstvenu izložbu C. Diora

Pariška izložba "Designer of Dreams" sada je dostupna na webu, a predstavlja značajne kreacije s polovice prošloga stoljeća koje potpisuje jedan od najutjecajnijih dizajnera svijeta mode
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Modne revije se sele u virtualni svijet - predstavnici su avatari

Musée des Arts Décoratifs ugostio je izložbu o radu dizajnera Christiana Diora, no sada  "Designer of Dreams" stiže online i poziva gledatelje u veličanstveni svijet njegovih kreacija. Izložene su i kreacije izuzetnih autora koji su kasnije radili pod njegovim imenom.

Izložba prati Diorov rad od kad je promijenio svijet mode i nakon 2. Svjetskog rata stvorio "New look", a u videu se pojavljuju kustosi Florence Müller i Olivier Gabet koji otkrivaju sve bitne detalje o prezentaciji i načinu na koji je izložba postavljena. Na izložbi se pojavljuje i niz modnih dodataka, crteža, skica samoga autora, koji je zaslužan za strukiranu siluetu, popularnu i danas.

IZ VISOKE MODE U TRENIRKU Ona nije slavna ali je možda i najvažniji model za sam Chanel

Jedna od zvijezda videa svakako je njegov Bar Suit iz 1947. godine, ikona benda i povijesti mode, odnosno kostim iz kolekcije "New look".

- Bar Suit je legenda za sebe, ne samo u Dioru, već i u svijetu mode općenito, jer je promijenila vizuru siluete i dala naglasak na ženstvenosti, u godinama nakon rata, kad je masculine trend bio vodeći. Rijetko je da se u povijesti mode pojavi tako snažan moment, silueta, revolucija i to u samo jednoj kolekciji - komentirala je Müller za AnOther magazin.

KINEZI SE NAGRADILI Prvi dan ponovnog otvaranja u Kini, Hermes zaradio 19 mil kuna

I Diorovi nasljednici ostavili su snažan modni pečat: Yves Saint Laurent, Marc Bohan, John Galliano i današnja genijalka Maria Grazia Chiuri.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Modne revije se sele u virtualni svijet - predstavnici su avatari

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare