To je to što me zanima!

Doživite sjajan i vrlo ukusan Uskrs uz najbolja jela s grilla

S obzirom na to da nam dolaze sve ljepši dani, za Uskrs bismo mogli pojesti i nešto s grilla. A kako nam se približava festival Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola, počnimo se lagano pripremati...
Vidi originalni članak

S obzirom na to da nam dolaze sve ljepši i ljepši dani, za Uskrs bismo mogli pojesti i nešto s grilla. A kako nam se približava festival Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola, počnite se lagano pripremati za najveći hedonistički praznik ovog proljeća!
Kako je proljeće već u punom jeku, i dani su sve ljepši, ali i dulji. Što nam otvara mogućnost za provođenje više vremena vani, na otvorenom. A kada smo na vani, na svježem zraku, poželimo vani i jesti. 

Razveselite ukućane pravom malom proljetnom gozbom, pa tako već s doručkom započnite svoju malu avanturu! Kuhana jaja, šunku, rotkvicu i hren poslužite na otvorenom. 

A dok se uspavani ukućani još razbuđuju, krenite s mariniranjem mesa za roštilj.  

Također, slobodno na grill bacite i omiljeno povrće - poput tikvica, luka, paprike... Sve začinite s malo soli i maslinova ulja i dopustite svom nepcu uživanje u pravoj blagdanskoj gozbi!

Ono što je svakako neizostavno, jest mladi luk kojeg obavezno mora biti uz jela uskrsnog menija. Naravno, na grill možete baciti i koju ribu pa tako imati jedan senzacionalan i mješovit ručak. Za svakog ponešto... 

Mediteranski roštilj 

Potrebno vam je: 4 kom orada 20 kom srdela 4 kom paprika, žuta (mesnata) 1 vezica šparoge, vrtne 4 kom krumpir, mladi sol svježe mljeveni papar 1 režanj češnjak ulje maslinovo limunov sok

Priprema: Orade i srdele očistite, operite i posušite kuhinjskim ubrusom. Krumpire operite, osušite pa ih zamotajte u aluminijsku foliju. Paprike i šparoge operite. Od maslinova ulja, češnjaka, peršina, soli, papra i limunova soka napravite marinadu. Pripremite roštilj i na njemu ispecite ribu i povrće. Poslužite uz marinadu i svježu salatu. 

Piletina s roštilja s toplom salatom od mahuna

Potrebno vam je: 4 kom Pileća prsa 2 kom ružmarin svježe mljeveni papar 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje limunova korica 1 kom limunov sok 1 žličica senf 24 kom rajčice, cherry ulje maslinovo 400 g mahune zelene (mlade)

Priprema: Lišće ružmarina i morsku sol usitnite u mužaru. Pomiješajte s maslinovim uljem i sokom od pola limuna. Pileća prsa prerežite horizontalno ali ne do kraja, tako da ih možete otvoriti kao knjigu, poravnajte rukama i ponovite s ostalim komadima. Pećnicu zagrijte na 200°C.

Premažite piletinu marinadom od ružmarina i pustite da se marinira par minuta. Napravite preljev od senfa, soka od pola limuna i maslinovog ulja. Rajčice stavite na pladanj i pecite oko 20 minuta. Mahune kuhajte oko 5 minuta u slanoj vodi. Mahune ocijedite, dodajte preljev od senfa i na kraju pomiješajte s pečenim rajčicama. Ispecite piletinu na roštilju i servirajte uz toplu salatu od mahuna. Što duže piletinu ostavite u marinadi bit će sočnija.

Uživajte i ne zaboravite posjetiti najjači grill event ovog proljeća - u mesnim i inim grilanim delicijama možete do mile volje uživati na Zagreb Chill&Grill festivalu, koji okuplja najbolje gril-majstore na jednom mjestu. 

Ulaz na festival bit će besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola otvara se u petak, 28. travnja, u 17 sati (od subote do ponedjeljka traje od 12 do 23 sata). Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, Tabasco, Konzum i mnogi drugi...

Uskoro donosimo opširan program sva četiri dana sa svim detaljima! Pratite nas na facebooku i Gastro.hr.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 17.04.2017.

    Chill&Grill,NE hvala,dovoljno mi je pogledati"našu" političku elitu i dobim trčkalicu,a kamoli još i Chilli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare