To je to što me zanima!

Čarobna Azurna obala: Neka vas romantična Nica zavede

Omiljena destinacija za odmor britanskih aristokrata i danas je popularna turistička destinacija. Već i sama šetnja gradom osvojit će vam srce i zarobiti ga zauvijek...
Vidi originalni članak

Palača i Trg Massena

Glavni gradski trg i palača koja njime dominira spomen su na blistave aristokratske dane Nice, ali su i nezaobilazno mjesto za svakog posjetitelja. Trgom dominiraju dvije fontane u kojima se prolaznici vole rashladiti za vrućih ljetnih dana, a palača je dom Muzeja umjetnosti i povijesti u kojem možete bolje upoznati grad.

Shutterstock

Brdo Cimiez  i franjevački samostan

Na brdu Cimiez nalazi se arheološko nalazište gdje se nekoć nalazilo rimsko naselje, a u blizini je i franjevački samostan iz 16. stoljeća u kojem se kriju predivni vrtovi, šarmantna crkva i tri djela talijanskog slikara Luisa Brea iz 15. stoljeća.

Ruska pravoslavna crkva

Najposjećeniji spomenik u Nici je ruska pravoslavna crkva koju mnogi smatraju najljepšom takvom crkvom izvan Rusije. Bogata i kićena fasada krije još ljepšu unutrašnjost kojoj se mnogi dolaze diviti.

Crkva Notre Dame de Nice

Ovo je najveća crkva u gradu, ali nije katedrala. Izgrađena je u velebnom gotičkom stilu nakon što je Nica postala dio Francuske. Nemoguće ju je zaobići jer se nalazi u samom centru grada, a krase je dva tornja visoka 65 metara. Zbog odlične akustike u bazilici se često održavaju koncerti.

Shutterstock

Matisseov muzej

Slikar je u glavnom gradu Azurne obale živio od 1917. do svoje smrti 1954., a Nica mu se odužila zavidnom kolekcijom njegovih djela okupljenom u Matisseovom muzeju. “Za svakoga tko ne poznaje rad ovog umjetnika kolekcija u muzeju odličan je uvod, a svi koji već znaju za Matissea bit će očarani”, napisao je putopisac Anthony Peregrine.

Muzej Marca Chagalla

Muzej u Nici ima najveću kolekciju djela ovog umjetnika. U muzeju se možete diviti više od 400 Chagallovih slika, a glavna tema kolekcije su njegove interpretacije Starog zavjeta te religijski motivi, no ima i djela za koja su ga inspirirali i sekularni motivi.

Saznajte više od direktnim letovima za Nicu iz Dubrovnika.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • mily 08.06.2015.

    Nica, biser Azurne obale, nezaboravno:)

  • Kleopatra ❤ 08.06.2015.

    Već me je zavela,bila san tamo i valjda ću ići opet :-)

  • Korisničko ime ne postoji 08.06.2015.

    da, bas carobno i romanticno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare