Obavijesti

Lifestyle

Komentari 27

Čarobna Azurna obala: Neka vas romantična Nica zavede

Čarobna Azurna obala: Neka vas romantična Nica zavede
5

Omiljena destinacija za odmor britanskih aristokrata i danas je popularna turistička destinacija. Već i sama šetnja gradom osvojit će vam srce i zarobiti ga zauvijek...

VIDEO

Palača i Trg Massena

Glavni gradski trg i palača koja njime dominira spomen su na blistave aristokratske dane Nice, ali su i nezaobilazno mjesto za svakog posjetitelja. Trgom dominiraju dvije fontane u kojima se prolaznici vole rashladiti za vrućih ljetnih dana, a palača je dom Muzeja umjetnosti i povijesti u kojem možete bolje upoznati grad.

Shutterstock

Brdo Cimiez  i franjevački samostan

Na brdu Cimiez nalazi se arheološko nalazište gdje se nekoć nalazilo rimsko naselje, a u blizini je i franjevački samostan iz 16. stoljeća u kojem se kriju predivni vrtovi, šarmantna crkva i tri djela talijanskog slikara Luisa Brea iz 15. stoljeća.

Ruska pravoslavna crkva

Najposjećeniji spomenik u Nici je ruska pravoslavna crkva koju mnogi smatraju najljepšom takvom crkvom izvan Rusije. Bogata i kićena fasada krije još ljepšu unutrašnjost kojoj se mnogi dolaze diviti.

Crkva Notre Dame de Nice

Ovo je najveća crkva u gradu, ali nije katedrala. Izgrađena je u velebnom gotičkom stilu nakon što je Nica postala dio Francuske. Nemoguće ju je zaobići jer se nalazi u samom centru grada, a krase je dva tornja visoka 65 metara. Zbog odlične akustike u bazilici se često održavaju koncerti.

Shutterstock

Matisseov muzej

Slikar je u glavnom gradu Azurne obale živio od 1917. do svoje smrti 1954., a Nica mu se odužila zavidnom kolekcijom njegovih djela okupljenom u Matisseovom muzeju. “Za svakoga tko ne poznaje rad ovog umjetnika kolekcija u muzeju odličan je uvod, a svi koji već znaju za Matissea bit će očarani”, napisao je putopisac Anthony Peregrine.

Muzej Marca Chagalla

Muzej u Nici ima najveću kolekciju djela ovog umjetnika. U muzeju se možete diviti više od 400 Chagallovih slika, a glavna tema kolekcije su njegove interpretacije Starog zavjeta te religijski motivi, no ima i djela za koja su ga inspirirali i sekularni motivi.

Saznajte više od direktnim letovima za Nicu iz Dubrovnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam