To je to što me zanima!

Dr. Martens x Jean-Michel Basquiat nova mini kolekcija posveta je uličnoj umjetnosti

Dr. Martens predstavlja posebnu kapsula kolekciju kao posvetu jednom od najutjecajnijih američkih umjetnika 20. stoljeća, Jean-Michelu Basquiatu, koji je obilježio američku i svjetsku scenu osamdesetih godina
Vidi originalni članak

Nova kolekcija legendarnog britanskog brenda Dr. Martens X Basquiat slavi ostavštinu pokojnog umjetnika s tri originalna dizajna čizama 1460 za odrasle i djecu te jednim Oxford modelom. Buntovnički duh legendarnih čizama idealan je za grafiti motive s potpisom velikana američke umjetnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Priča o slavnoj čizmi Zenge iz Borova

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jean-Michel Basquiat bio je jedan od najvećih velikana povijesti umjetnosti u SAD-u. U 2017. godini, jedna od njegovih slika bez naslova iz 1982. prodana je na aukciji za oko 800 milijuna kuna. Njegovo ime već se pojavljivalo i kroz razne modne suradnje, s brendovima kao što su Supreme, Wacko Maria i Herschel.

ČIZME, VISOKE TRAPERICE... Stilistica slavnih predlaže bazu garderobe: Od čizme do torbe

Jean-Michel Basquiat bio je samouki kreativac koji se na sceni pojavljuje početkom osamdesetih. U dva desetljeća ostavio je snažan utjecaj na svijetu umjetnosti te inspirirao generacije artista. Nova kolekcija posveta je njegovom radu koji ruši granice, objavio je Dr. Martens.

MODNA NAGRADA Modni dvojac Klisab zasluženo osvojio nagradu 'Ana Lendvaj'

 

Cijene novih modela kreću se od 600 kuna do oko 1000 kuna na njihovom službenom online shopu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare