To je to što me zanima!

Draga Milana: Volim svoju maćehu i maštam o njoj...

Živim s ocem i maćehom koja je uvijek ljubazna sa mnom i u koju sam se zaljubio. Ona ništa ne zna, a ja patim kad je s ocem u spavaćoj sobi...
Vidi originalni članak
Draga Milana,
Imam 20 godina. Moji roditelji su se razveli kad mi je bilo 9 i od taad sam živio s majkom i sestrom. Praznike i jedan vikend mjesečno smo provodili s tatom. Prije 2 godine preselio sam se k tati u drugi grad i od tada živim s njim i njegovom nevjenčanom suprugom koja je starija od mene deset godina. Oni su zajedno od mog osmog razreda. Uvijek sam je volio. Nije nikad ljuta, neraspoložena, uvijek mi je pomagala oko školskog gradiva, išla sa mnom na rolanje, plivanje. I moja mlađa sestra je voli, ali ona nema hrabrosti reći mami da bi živjela s nama. I sve bi bilo dobro da se nisam silno zaljubio u ženu koja je u biti moja maćeha. Ona ništa ne zna, ali ja patim kad se navečer zatvore vrata njihove spavaće sobe. Moja soba je na drugom kraju stana. Sestra mi kaže da sam morbidan, a ja provodim noći misleći na maćehu. Trebam li se odseliti od oca? I što bi mi on rekao kad bi saznao?

Odgovor

Vi ste sada u godinama kada se čovjeku dogodi prva prava, velika, po mogućnosti nesretna ljubav. Da bi ljubav bila nesretna, ona mora biti neostvariva. U njoj se mora čeznuti za nečim što se ne može imati. Možda je ostvarenje ljubavi na neki način i njezin kraj, gledamo li očima tajnih trubadurskih čežnji. Maćeha vam je postala previše bliska, te se njezin prijateljski odnos prema vama odjednom pretvorio u vaše goruće osjećaje. Postoji veliki nesrazmjer između njezine želje da bude dobra s vama kao s djetetom voljene osobe i vaše goruće strasti. Taj bi nesrazmjer mogao dovesti do  svojevrsne tragedije, ukoliko se na vrijeme ne maknete. Preporučam da se ipak vratite k majci, barem privremeno, dok vas osjećaji malko ne prođu. Ne brinite, čim se maknete, shvatit ćete da taj plamen i nije tako jak kao sada kad spavate u sobi do njezine. Nakon perioda krize, sabrat ćete se i shvatiti da ste izbjegli jednoj zaista opasnoj situaciji: a to je da upropastite odnos sa ženom koja je s vama dobra i pritom povrijedite tatu, ukoliko on ikada sazna za te vaše osjećaje. Povucite se, to će biti odluka od koje ćete sazrijeti i zahvaljujući kojoj ćete lakše srediti svoj život u sljedećih četiri-pet godina. Vi ste sada na granici između dječaštva i muškosti koju nije uvijek lako prijeći. To što osjećate prema maćehi prava je slika stanja u kojem ste se našli: sazrijevate za ozbiljnu vezu, za neku ženu s kojom ćete za koju godinu i sami započeti zajednički život. Jasno vam je da ta žena ipak nije vaša maćeha. Ona je ipak žena nekog drugog. 
Idi na 24sata

Komentari 3

  • bubamara 23 16.07.2010.

    samo ti navali

  • halo 16.07.2010.

    zašto bolesno....pa nije mu prava mama....a pobogu lik ima 20 god!!!

  • crazy-girl87 16.07.2010.

    bolesno

Komentiraj...
Vidi sve komentare