To je to što me zanima!

Drago Plečko: Prehrana sigurno briše akne s lica

Smanjenje ugljikohidrata iz brašna, pahuljica, kruha, kukuruza, tjestenine ili krumpira smanjit će i i razinu inzulina koji je glavni krivac za akne
Vidi originalni članak

Američki liječnik dr. Mercola nedavno je objavio savjete za, kako kaže, pouzdani način uklanjanja akni. Riječ je o smanjenju unosa ugljikohidrata iz namirnica kao što su sve vrste brašna, kruh, pahuljice, kukuruz, tjestenina, krumpir i riža, koje povećavaju razinu inzulina u tijelu. Bolje je, dakle, jesti povrće i samo manje količine voća. Dakako, samo dok imate probleme s aknama koje za života ima čak 85 posto ljudi. Osim ovakve dijete potrebno je uzimati vitamin D kao dodatak hrani, a njegova razina u tijelu može se povećati i umjerenom izlaganju sunčevim zrakama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • svi_smo_doma 08.04.2009.

    Namirnicama koje treba izbjegavati pridodati i: sva zaslađena i gazirana pića, a i čokolada u većim količinama radi probleme (kolači se podrazumijevaju jer sadrže brašno i šećer).

  • gmolak 07.04.2009.

    \'\'Riječ je o smanjenju unosa ugljikohidrata iz namirnica kao što su sve vrste brašna, kruh, pahuljice, kukuruz, tjestenina, krumpir i riža,\'\' pa šta ću onda jest?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare