To je to što me zanima!

Drago Plečko: Ricinusovo ulje protiv boli u nogama

Kod slabosti u nogama, bez obzira na uzrok, vrlo dobre rezultate dala je metoda koja američkog “spavajućeg proroka” Edgara Caycea
Vidi originalni članak

Svatko tko pati od slabosti u nogama mora prvo posjetiti liječnika specijalista kako bi se točno ustanovio uzrok smetnji. Svaka manipulacija s kralježnicom prije no što se postavi točna dijagnoza vrlo je opasna!
Kod slabosti u nogama, bez obzira na uzrok, vrlo dobre rezultate dala je metoda koja se pripisuje čuvenom američkom “spavajućem proroku” Edgaru Cayceu.
Riječ je o svakodnevnoj masaži ricinusovim uljem u trajanju od 15 do 20 minuta tijekom koje se ulje nanosi laganim potezima u smjeru srca. Nakon masaže noge treba utopliti vunenim pokrivačem ili šalom na pola sata. Cijela terapija ricinusovim uljem traje punih 40 dana, a ne smije se propuštati niti jedan dan.
Uz to je dobro rabiti preparat Vasculoprotect, koji osim zaštite od tromba i srčanog udara, pomaže regulaciji krvotoka u nogama. Taj se učinak pripisuje sastojku koji sadrži kapsaicin. Olakšanje tegoba su opisivale i neke osobe koje pate od raznih oblika pareza (slabost ili kljenut mišića), sportskih ozljeda i oslabljene mikrocirkulacije u nogama. Ricinusovo ulje nikad ne smijete raditi sami kod kuće jer je otrovno.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TheFunHere 19.03.2011.

    Sve poštovanje g. Dragi, ali napisao bih malo opširnije o moći Ricinusovog ulja. Ono što je uistinu fascinantno je da su svi dijelovi biljke iz koje se dobiva ricinusovo ulje izuzetno otrovni, no kada se iz sjemenki biljke Ricinus communis dobije ulje, otrov ostaje u sjemenkama, a ulje je “ulje koje liječi” poznato i kao palma Christi, ili (Kristov dlan), vjerojatno zbog svojih iznimnih iscjeljujućih moći. Cayce je opisao mnoge različite fiziološke funkcije koje su se poboljšale kroz vanjsku primjenu obloga od ricinusovog ulja. Oblozi su se koristili na raznim problemima – hernije, konstipacija, artritis, žučni kamenci, zagušena jetra. ------ Upute za primjenu obloga od ricinusovog ulja: Pamučna krpica 4 sloja (mekani pamuk, flanel) Plastična folija Termofor Ručnik Natopite krpicu u ricinusovom ulju, dok se potpuno ne natopi, ali ne i da ulje curi s nje. Postavite oblog na mjesto na tijelu koje treba tretman. Prekrijte plastičnom folijom ili većom plastičnom vrećom i postavite termofor ispunjen vrućom vodom na oblog. Omotajte sve ručnikom kako bi se zadržala toplna. Oblog može ostati na jednom mjestu od 45 mnuta do sat i pol. Nakon micanja obloga isperite kožu otopinom sode bikarbone u vodi (dvije žičice u pola litre vode). Oblog se može koristiti do 50 puta. Svaka osoba treba imati svoj oblog. Oblog možete čuvati u plastičnoj kutiji u frižideru. Zagrijte ga prije upotrebe. Opustite se i uživajte!

Komentiraj...
Vidi sve komentare