To je to što me zanima!

Dress code: Odijevajte se ovisno o kompaniji i poslu koji radite

Odijevanje nije isto u svijetu financija, novih tehnologija ili marketinga, jer nepisana pravila su brojna i raznolika, no ipak je za sve važno da izgled nije šlampav i neuredan
Vidi originalni članak

Svijet poslovnog odijevanja posljednjih godina srušio je neka pravila formalnosti, no u brojnim kompanijama i industrijama ovaj stil se itekako cijeni.

Ne morate ga poštivati, to su nepisana pravila (ukoliko nemate propisan službeni dress code), ali odjeća itekako govori o vama, što god imali na sebi.

POGLEDAJTE VIDEO: Kreativan nakit inspiriran zagrebačkim mostom Hendrix potpisuje Adriano Nokaj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odijela i klasičnije stvari otkrivaju da ste spremni prihvatiti ozbiljnost posla i pristupiti mu odgovorno.

 

U svijetu financija i dalje se cijene odijela, klasika je razigrana u smislu kravata i maramica, no sve skupa dosta je definirano.

Naime, ozbiljnost posla i strogoća idu zajedno, pa su crna odijela i dalje prisutna. Ipak, zanimljivo je vidjeti i razne tamno plave, sive i bež, pa i tamnije smeđe kombinacije, ovisno o stilu. Cipele su bitne, kao i detalji, a odijela su u biti bazična, jednostavna i uredna.

IT svijet prvi je krenuo s rušenjem pravila, jer mladim dečkima koji su prvi milijun zaradili u garaži, nije padalo na pamet da se uvlače u odijela.

LIJEPE I PRAKTIČNE U novu sezonu s novom torbom: 10 chic modela u raznim bojama

Kod njih su prisutne razne cool varijante, uglavnom majica, vesti i traperica te tenisica. No jednako kao i kod svakog posla, bitan je uredan look, jer šlampavost šalje poruku da je osoba i u poslu takva.

STATEMENT DIZAJN Crne i chic: Saint Laurent torbice donose luksuzni minimalizam

Koji god uredski posao imali, promišljeno odijevanje otkriva bitno o vama, iako neki smatraju da su pravila ovdje da se krše. Na kraju, šlamperaj škodi onome tko ga nosi, stoga valja ocijeniti ima li to smisla. Ili je bolje iskoristiti odjeću kao poruku da je onaj koji je nosi dorastao poslu koji radi.

Jednostavna garderoba za poslove kao što je bankarstvo uključuje nekoliko odijela ili kostima te minimalno nakita i detalja.

SLAVNI DIZAJNER Raf Simons: Ljudi ne žele odjeću koja će ih podsjećati da su bili zatvoreni kod kuće danima

IT oufit također se ne mora zasnivati na brdu odjeće, važno je imati udobne komade koji će se slagati svakodnevno, ovisno o stilu koji valja prije svega definirati. Time je kupovina, ali i kombiniranje, svaki dan lako i praktično.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare