To je to što me zanima!

Dubrovački arancini: Delikatesa koja se radi već generacijama

Dubrovački arancini su slatkiš koji se i danas tradicionalno rade za blagdane. Imaju samo par sastojaka, a pripremaju se nekoliko dana. Mogu dugo stajati na suhom mjestu
Vidi originalni članak

U prošlosti rijetko bi se našla kuća u Dalmaciji koja nije imala svoje drvo naranče u vrtu. Kako hrana nije bila dostupna kao danas, smišljali su se recepti za sve što se moglo pojesti, pa su tako od cvjetova radili čajeve, naranče jeli, radili sokove i likere, a od korice naranče su radili specifični slatkiš, arancine, koji je i danas delikatesa tog područja.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare