To je to što me zanima!

Dućan iz snova: Manolo Blahnik ima novi butik u srcu New Yorka

Kralj cipela čije je ime već dugi niz godina sinonim za vrhunsku estetiku i eleganciju, otvorio je novi dućan u New Yorku i to u luksuznoj četvrti Upper East Side
Vidi originalni članak

Prije nego se preselio u Pariz radio je za Ujedinjene narode, a njegovu karijeru odredila je legendarna urednica Voguea Diana Vreeland kad su joj 1970. pod ruku došli crteži cipela tada 28-godišnjeg Španjolca. Dianu su oduševili crteži te ga je nagovorila da krene dizajnirati cipele. 

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Madison avenija u New Yorku poznata je po luksuznim dućanima odjeće i obuće, a baš na njoj, u ulici Madison 717 smjestio se novi dućan dizajnera Manola Blahnika koji je pravi raj za sve ljubitelje cipela.

Butik je smješten u znamenitoj zgradi iz 1923. godine i ima dva pojedinačna izloga. Jedan vodi u sobu u kojoj se nalazi ženska kolekcija, drugi u mušku. Iznutra povezani, svaki prostor ima zaseban dekor - mramor i gips u klasičnom stilu za žene, a plava i zlatna boja prevladaju u muškom dijelu gdje se nalazi i šank, pa uz kupnju i isprobavanje ovih kultnih cipela, posjetitelji mogu uživati i u pokojoj čašici šampanjca.

- Stvorio sam mjesto na kojem posjetitelji mogu biti opušteni - rekao je Blahnik, koji je lud za arhitekturom, a novi prostor dizajnirao je s Kristinom Blahnik, njegovom nećakinjom i izvršnom direktoricom tvrtke te s dizajnerom interijera Davidom Thomasom.

- Prestrašen sam zbog ponovnog otvaranja trgovine u New Yorku. Ne znam je li pravi trenutak. Ali rekao sam: ‘Zašto ne?’ Ljudi su sada očajni, žele se ponovno uzbuditi i krenuti kupovati. Želim da kupuju stvari koje su im potrebne ali koje su stvarno dobro i kvalitetno napravljene. Stvari koje će potrajati - dodao je Blahnik.

Nakon 50 godina poslovanja, Blahnik se nada da će u novoj trgovini posjetitelji i kupci otkriti određeni dio njegove osobnosti koji ne poznaju. 

Ekskluzivno za prostor Madison Avenue bit će mala kolekcija, nazvana 717, koja će se zasigurno ubrojiti među najfinije suvenire u gradu. Dizajner planira istu vrstu programa za svoj londonski butik. 

- To je jedini način da zadržim integritet, dušu jer želim raditi male stvari, koncentrirati se na kvalitetne i trajne stvari - objašnjava dizajner.

Punom parom radi na novoj jesenskoj kolekciji unatoč izvanrednim okolnostima pod kojima je nastala. 

- Nikad se ne mijenjam puno, uopće ne slijedim modu, ali nekako uvijek eksplodiram. I ovaj put sam dizajnirao na taj način. Novi dizajni biti će senzualni - objašnjava. 

Ono u što čvrsto vjeruje je grad

- New York ima božanstven odnos sa mnom, a trgovina je način da se uzvrati podrška - dodaje.

Prvi se put s gradom upoznao u 1970-ima, zatim se družio s Perryjem Ellisom i Dianom Vreeland. 

- Amerika, posebno New York, mjesto je mogućnosti za koje nikad ne očekujete da ćete ih moći stvoriti negdje drugdje. New York je moderan grad i uvijek će biti - zaključuje dizajner za Vogue.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • eho_ 05.06.2021.

    Legenda 😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare