Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Dućan iz snova: Manolo Blahnik ima novi butik u srcu New Yorka

Dućan iz snova: Manolo Blahnik ima novi butik u srcu New Yorka

Kralj cipela čije je ime već dugi niz godina sinonim za vrhunsku estetiku i eleganciju, otvorio je novi dućan u New Yorku i to u luksuznoj četvrti Upper East Side

VIDEO

Prije nego se preselio u Pariz radio je za Ujedinjene narode, a njegovu karijeru odredila je legendarna urednica Voguea Diana Vreeland kad su joj 1970. pod ruku došli crteži cipela tada 28-godišnjeg Španjolca. Dianu su oduševili crteži te ga je nagovorila da krene dizajnirati cipele. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:30

Madison avenija u New Yorku poznata je po luksuznim dućanima odjeće i obuće, a baš na njoj, u ulici Madison 717 smjestio se novi dućan dizajnera Manola Blahnika koji je pravi raj za sve ljubitelje cipela.

Butik je smješten u znamenitoj zgradi iz 1923. godine i ima dva pojedinačna izloga. Jedan vodi u sobu u kojoj se nalazi ženska kolekcija, drugi u mušku. Iznutra povezani, svaki prostor ima zaseban dekor - mramor i gips u klasičnom stilu za žene, a plava i zlatna boja prevladaju u muškom dijelu gdje se nalazi i šank, pa uz kupnju i isprobavanje ovih kultnih cipela, posjetitelji mogu uživati i u pokojoj čašici šampanjca.

- Stvorio sam mjesto na kojem posjetitelji mogu biti opušteni - rekao je Blahnik, koji je lud za arhitekturom, a novi prostor dizajnirao je s Kristinom Blahnik, njegovom nećakinjom i izvršnom direktoricom tvrtke te s dizajnerom interijera Davidom Thomasom.

- Prestrašen sam zbog ponovnog otvaranja trgovine u New Yorku. Ne znam je li pravi trenutak. Ali rekao sam: ‘Zašto ne?’ Ljudi su sada očajni, žele se ponovno uzbuditi i krenuti kupovati. Želim da kupuju stvari koje su im potrebne ali koje su stvarno dobro i kvalitetno napravljene. Stvari koje će potrajati - dodao je Blahnik.

Nakon 50 godina poslovanja, Blahnik se nada da će u novoj trgovini posjetitelji i kupci otkriti određeni dio njegove osobnosti koji ne poznaju. 

Ekskluzivno za prostor Madison Avenue bit će mala kolekcija, nazvana 717, koja će se zasigurno ubrojiti među najfinije suvenire u gradu. Dizajner planira istu vrstu programa za svoj londonski butik. 

- To je jedini način da zadržim integritet, dušu jer želim raditi male stvari, koncentrirati se na kvalitetne i trajne stvari - objašnjava dizajner.

Punom parom radi na novoj jesenskoj kolekciji unatoč izvanrednim okolnostima pod kojima je nastala. 

- Nikad se ne mijenjam puno, uopće ne slijedim modu, ali nekako uvijek eksplodiram. I ovaj put sam dizajnirao na taj način. Novi dizajni biti će senzualni - objašnjava. 

Ono u što čvrsto vjeruje je grad

- New York ima božanstven odnos sa mnom, a trgovina je način da se uzvrati podrška - dodaje.

Prvi se put s gradom upoznao u 1970-ima, zatim se družio s Perryjem Ellisom i Dianom Vreeland. 

- Amerika, posebno New York, mjesto je mogućnosti za koje nikad ne očekujete da ćete ih moći stvoriti negdje drugdje. New York je moderan grad i uvijek će biti - zaključuje dizajner za Vogue.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 7. svibnja: Bik šarmira bez muke, Lav 'pleše' na rubu teške svađe

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 7. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje