To je to što me zanima!

Dvije kćeri su pravi blagoslov, ali četiri su 'prava katastrofa'

Obitelji sa četvero djece ne pokazuju sklad, a sukobi su najčešći za doručkom, ručkom te pred spavanje. Roditelji priznaju da djeca ne dijele pozornost jednako
Vidi originalni članak

Žele li skladnu i sretnu obitelj, roditelji bi trebali imati dvije kćeri, sugerira istraživanje portala Bounty.com na 2126 roditelja, piše Daily Mail. Razlog tome istraživači vide u rjeđim svađama djevojčica, lijepoj zajedničkoj igri i rijetkom smetanju roditeljima. Također, one će i manje bučiti, rijetko ignorirati jedna drugu i lakše se povjeravati roditeljima. 

No četiri kćeri pravi su recept za katastrofu jer roditelji tvrde da se svađaju najmanje četiri puta na dan. Roditelji su u tom slučaju jedni od najtužnijih jer se trećina teško nosi s tim. Općenito, obitelji s četvero djece ne pokazuju sklad, a sukobi su najčešći za doručkom, ručkom te pred spavanje. Roditelji u velikim obiteljima priznaju da ne mogu svoj djeci pokloniti jednaku pažnju te da neku čak zanemaruju.

Nakon dvije kćeri, druga najprivlačnija kombinacija je dječak i djevojčica, gdje 86 posto roditelja kaže da su njihovi sin i kćer bili pravi prijatelji. Djeca suprotnog spola rijetko se svađaju oko igračaka, ali pate od nedostatka zajedničkih interesa kako odrastaju.

- Mi često pretpostavljamo da se djevojčice ponašaju poput anđela, a ako ih imate dvije čini se da to je slučaj. No roditelji se puno teže izlaze na kraj s više od dvije kćeri nego s dječacima. Očekivali smo da će kombinacije s dva, tri ili četiri dječaka biti najteže kombinacije, zbog energije i snažnih ličnosti, ali to nije imalo utjecaja na roditelje - kaže voditelj istraživanja Faye Mingo.

Najbolje kombinacije djece:

1. Dvije djevojčice
2. Dječak i djevojčica
3. Dva dječaka
4. Tri djevojčice
5. Tri dječaka
6. Četiri dječaka
7. Dvije djevojčice i dječak 
8. Dva dječaka i djevojčica 
9. Tri dječaka i djevojčica 
10. Tri djevojčice i dječak 
11. Dva dječaka i dvije djevojčice 
12. Četiri djevojčice

Idi na 24sata

Komentari 3

  • PROVOKATOR_7 29.09.2011.

    50% stanovništva jeda samo meso, drugih 50% jedu samo kupus. Statistički, svi stanovnici jedu sarmu, a ipak 50% njih nije nikada vidjelo (a kamoli jelo) meso. Pa vi sada vidite - stvarnost i statistika...

  • andrea989 06.04.2011.

    Kao da mozemo birati sta cemo radjati pa da pravimo idealne kombinacije! I moja najbolja drugarica ima jos tri sestre, i nemam rijeci da opisem kako se njih cetiri slazu! Ne mogu bolje!

  • maxich 06.04.2011.

    mei se čini da ovi tzv. znanstvenici imaju veliku potrebu biti poznatima i žele da se za njih čuje pa zato izjavljuju ovakve bedastoće. isto kao i s našim zvijezdama koje su kao i one inozemne, počele pokazivati gaće i sise da bi bile popularne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare