To je to što me zanima!

Ekskluzivni taksi sa ženama za volanom, muškarce ne prevoze

Projekt je odobrio arapski investicijski fond nazvan po šeiku Zayedu, koji je dao zajam jer je 'vrlo pogodan s gledišta religijskih normi i tradicija za prijevoz žena'
Vidi originalni članak

Krenuli smo s pet automobila, a kako se potražnja bude povećavala, povećavat će se i njihov broj. Operateri neće prihvaćati zahtjeve za vožnju od muškaraca, naglasila je voditeljica te službe Madina Cakaeva

Taksi se zove 'Mehkari', u prijevodu s čečenskoga - 'djevojke'. Prema riječima pokretača projekta, potreba za posebnom transportnom uslugom za žene povezana je s vjersko-mentalitetnim razlozima, koji ženama ne dopuštaju vožnju u automobilu s neznancima.

IZVUCITE NAJBOLJE OD SEBE Maksimum ženstvenosti: Top 5 savjeta Coco Chanel za ljepotu

- Poznato je da je za mnoge obitelji to bio problem. Sigurna sam da će naša usluga biti zgodna i tražena među ženama. Već smo proučavali to tržište - istaknula je Cakaeva.



Kaže da je prvih dana rada 'ženski taksi' zatrpan narudžbama.

Praktičnosti i udobnosti radi, za korisnike je razvijena aplikacija 'Mehkari', dostupna na popularnim platformama. Tako se prilikom narudžbe može odabrati opciju 'baby sjedalo' ili 'sastanak u zračnoj luci'. Vozni park sastoji se od bijelih Hyundai Solarisa s ljubičastim znakom koji ga razlikuju od 'muškog' taksija.

PRAVDA ILI OSVETA? Noć prije vjenčanja saznala da ju zaručnik vara i sve šokirala

Nova taksi usluga, osim prijevoza, nudi i druge usluge za žene kao što je dolazak kozmetičarke u kuću. Cakaeva kaže da su vozačice prošle stroge provjere, pri čemu nema dobne granice, a glavni zahtjevi su iskustvo vožnje i otpornost na stres.

- Mnoge žene žele postati naše vozačice. Bilo je upornih poziva, čak su i muškarci zvali i nudili da zaposle svoje žene - rekla je ona.

Projekt za stvaranje ženskog taksija u Čečeniji odobrio je arapski investicijski fond nazvan po šeiku Zayedu, koji je dao zajam. U poruci toga fonda kaže se da je ženski taksi 'vrlo pogodan s gledišta religijskih normi i tradicija za prijevoz žena'.

OTKRIVENA TAJNA: Evo što je Harry šapnuo Meghan kad su donijeli sina pred novinare

Idi na 24sata

Komentari 9

  • tina096 08.05.2019.

    To je dobro za one s posesivnim muževima koji ih stalno prate u stopu, kažu da idu taksijem, a oni ne smije s njima u njega, haha.

  • Pink_ 08.05.2019.

    cista diskriminacija,eto muskarce one ne prevoze,ali upravo zahvaljujucim tim muskarcima one se voze u svojim limenim ljubimcima,kao i sto smo im omogucili 95% stvari u ovom svijetu,da imaju lagodan zivot,a one nam sve to vracaju na ovakav nacin...hvala zene,divne ste

  • pikzibner 08.05.2019.

    Taksi samo za one s kućnim ljubimcima. Ja bi tak nešto.

Komentiraj...
Vidi sve komentare