To je to što me zanima!

Ekstremno mršavljenje: Novi hit je šivanje flastera na jezik

Cijena zahvata iznosi oko 10 tisuća kuna, a pacijenti u prosjeku gube 13 i pol kilograma tijekom mjesec dana. Gutanje je bolno, pa mogu jesti samo tekuću hranu
Vidi originalni članak

Dijete su postale sve rigoroznije, a najnovija metoda u mršavljenju je flaster na jeziku, piše Daily Mail. Flaster se šiva na jezik, a gutanje hrane čini toliko bolnim da pacijenti trebaju konzumirati samo tekućinu. Ova metoda omogućuje gubitak 13 i pol kilograma u samo mjesec dana zbog čega je postala jako popularna. Pacijenti mogu svaki dan unijeti 800 kalorija, što pospješuje mršavljenje.   

Cijena iznosi oko 10 tisuća kuna, no njezin tvorac američki plastični kirurg Nikolas Chugay upozorava kako pacijenti imaju problema s gutanjem, oteklinama na jeziku i govorom. Flaster traje mjesec dana, a nakon toga ga treba ukloniti zato što može urasti. 

Iako metoda još uvijek čeka odobrenje Američko udruženje za kontrolu hranu i lijekova, metoda je osim u SAD-u popularna u prijestolnici estetske kirurgije, Venezueli. Tamo košta 865 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Die_Antwoord 08.06.2013.

    kakav idiotizam...tko želi smršaviti, može to i na prirodan način, samo treba imati čvrst karakter...osim ako nije u pitanju nekakav poremećaj, a i to se može liječiti nekim normalnijim metodama :/

  • Izvanzemaljac_1 07.06.2013.

    Ja sam negdje pročitala da je to opasno tako da baš i ne podržavam to.

  • jelenajr4 06.06.2013.

    bolje da su si stavile flaster na usta

Komentiraj...
Vidi sve komentare