To je to što me zanima!

Elvisov bijeli kombinezon s nizom ukrasa i kristala danas je jedan od legendarnih outfita

Ovih dana u kina je stigao film o glazbeniku kojeg mnogi zovu jednostavno 'kralj', a bio je poznat po specifičnom načinu odijevanja na sceni. Njegovu glazbu pratili su izvrsni kostimi
Vidi originalni članak

Kada se Elvis Presley po prvi puta pojavio na malim ekranima, 1973. godine, bio je odjeven u bijeli kombinezon sa zvonolikim hlačama, ukrašeno velikim, gustim resicama. Pjevao je 'Aloha from Hawaii', a gledali su ga u čak 40 država.

Bio je to povijesni događaj, prvi koncert nekog solo izvođača, putem malih ekrana, a pratila ga je čak oko 1,5 milijarda ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO: Tradicionalna izrada sakoa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odijelo je imalo crvene i plave perle te je bilo inspirirano američkom zastavom, što je bila želja samog Elvisa. Na kostimu je dugo radio sa svojim kostimografom Billom Belewom.

Sada se ovaj kombinezon, kao i druga bijela odijela koje je Elvis nosio, nalaze u njegovom muzeju u Gracelandu, gdje je i živio.

VELIKA OBLJETNICA Ivica Skoko slavi 25 godina u modnom biznisu: Tisuće haljina za ljubiteljice ženstvenosti

Iako je nosio niz odijela kroz svoju karijeru, američki je glazbenik u mušku modu, ali i općenito scenu, uveo bijele kreacije.

OUTFIT DANA Vrlo elegantna kombinacija: Sandale i klasičan lagani blejzer

Nosio je impresivno ukrašene teksture, a sve zajedno bilo je namijenjeno nastupima, kako bi njegova silueta bila što više upečatljiva.

LASKAJU NOZI Ljetne sandale na vezanje: Fine trake koje naglašavaju gležanj

Resice su inače super detalj za pokret te ga izvrsno naglašavaju, što su prije Elvisa shvatile i dame u 20-tim godinama prošloga stoljeća. No pjevač je uveo svijet scenskog stila u novu eru, donoseći impozantnu odjeću koja je pratila njegovu snažnu glazbu, piše CNN.

I danas su ova odijela, kombinezoni i pelerine simbol glazbenika o kojemu je snimljen film Elvis.

Uradak je ovih dana stigao u kina, nesumnjivo će i kostimografski biti vrlo zanimljiv.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare