To je to što me zanima!

Erin Blaire radi akrobacije na vlastitoj kosi: 'Normalno je da se tjeme odvoji od lubanje'

Vještina vješanja na vlastitoj kosi potječe iz Kine, gdje su je izvodili i muškarci i žene. Na jednom cirkuskom plakatu je čak prikazana skupina Kineza kako se ljulja na kosi prekriženih nogu, dok piju čaj
Vidi originalni članak

Rijedak i težak cirkuski čin je definitivno vješanje na kosi koje je prisutno još od početka dvadesetog stoljeća. Samo je nekolicina performera, uključujući Erin Blaire iz New Yorka, kvalificirana da se bavi tom vještinom - koliko god to bolno zvučalo.

POGLEDAJTE VIDEO: Gipka Stefanie Millinger

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Akrobacija koja potječe iz Kine

Vještina vješanja na kosi potječe iz Kine, gdje su je izvodili i muškarci i žene. Na jednom cirkuskom plakatu je čak prikazana skupina Kineza kako se ljulja na kosi prekriženih nogu, dok piju čaj.

PRESTALA SE ŠIŠATI SA 5 GODINA Nije se šišala 23 godine: 'Perem kosu dva puta tjedno, počešljam i puštam da se sama osuši'

Izvođači vise u zraku ili izvode akrobacije dok ih 'sidro' na glavi drži da ne padnu. Kosa im je čvrsto skupljena i učvršćena u 'čvor' koji okružuje metalni prsten.

Frizura je sve

U ovom poslu postoje i neke poslovne tajne koje su performerima potrebne za uspješno izvođenje pričvršćivanja kose koje se strogo čuvaju. Naime, njima frizura znači sve. Svaki izvođač pletenice plete drugačije i nikada ne odaje tajnu formulu uspjeha. Šuška se da neki izvođači provode i više od dva sata dovršavajući svoje frizure prije svake predstave.

IMAJU I SVOJE SLUŽBE Zabavni park patuljaka: Tu rade i imaju plaće, inače bi prosili na cesti jer im nitko ne bi dao raditi

Erinine vratolomije na kosi svakako plijene pažnju, a od najgorih stvari koje se mogu dogoditi tijekom nastupa, Erin je istaknula da je to svakako 'pop' koji tjeme napravi kada se odvoji od lubanje (koje je neizbježno). Erinini odvažni podvizi mogu se vidjeti i na njenom Instagram profilu @erin.blaire, piše Ripley's.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nap 04.10.2021.

    opasna akrobacija

Komentiraj...
Vidi sve komentare