To je to što me zanima!

Eterična ulja njeguju kožu i 'brišu' tragove starosti

Visoko koncentrirani ekstrakti bilja antibiotskim i antiseptičkim djelovanjem podarit će licu mladolik izgled. A razni vitamini pobrinut će se za zdravlje.
Vidi originalni članak

Prirodna eterična ulja najbolji su preparati za njegu lica, pokazala su istraživanja, iako ih se često zaobilazilo kod pripreme kozmetičkih proizvoda jer su “preteška” za kožu te ih ona teško upija. Međutim, ovi visoko koncentrirani ekstrakti bilja sadrže hormone, vitamine, antibiotike i antiseptike, koji će na najbolji način nahraniti osjetljivu kožu lica te usporiti njezino starenje. Eterična se ulja nanose pomiješana s baznim uljima (bademovim, jojobinim ili nekim drugim masnim uljem). Preporučena koncentracija je 2-postotna mješavina. Što znači da se u 10 ml baznog ulja dodaju dvije do tri kapi eteričnog. Jedino se ulje lavande i čajevca u vrlo malim količinama mogu nanijeti direktno na kožu.
- Pri prvoj upotrebi napravite test na osjetljivost - kaže aromaterapeutkinja Marcela Guszak. Mješavinu nanesite na unutarnju stranu zapešća, prekrijte flasterom te držite 12 sati. Ako primijetite iritaciju, pokušajte s nekom drugom kombinacijom te se obavezno posavjetujte s aromaterapeutom. Neke vrste, poput ulja marokanskog stabla argana, liječe razne probleme kože, od dermatitisa pa do akni. Druga su toliko skupocjena, kao jasminovo, jer je za gram ulja potrebno 8000 rukom ubranih cvjetova.
>>>Imate li problema s odstranjivanjem maskare, pokušajte s uljem jojobe. Bliže je vosku nego ulju te kožu čini mekšom.
>>>Izbjegavajte dugotrajnu upotrebu jednog ulja. Rok trajanja jedne bočice nije dulji od dvije godine.
Čajevac i limun čiste kožu od akni
U bazno bademovo ili jojobino ulje pomiješajte tri kapi ulja grejpa, limuna, ružmarina, pačulija i čajevca. Ova mješavina očistit će lice od akni.
Ylang-ylang vraća sjaj suhoj koži
Za suhu kožu lica najbolja su ulja kamilice, geranije, lavande, pačulija, sandalovine te ylang-ylang. Ulja agruma te peršina licu će vratiti mladolik izgled.
Mješavina ulja daje zdrav izgled kosi
Pomiješajte šest kapi ulja ylang-ylang, jednu kapsulu ulja borača i jednu jaglaca. Umasirajte u tjeme prije šamponiranja dva ili tri puta na tjedan.
Losion s uljima za suhu kožu ruku
U 200 grama bezmirisnog losiona ukapajte 10 kapi ulja pačulija, 20 kapi ulja sandalovine i pet kapi ulja mrkve.







Idi na 24sata

Komentari 1

  • entoni 04.04.2008.

    A bolove u kralježnici ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare