To je to što me zanima!

Evo kako bi mr. Darcy zaista trebao izgledati, ne kao u filmu

Britanski profesori tvrde da mr. Darcy nije bio ni približno visok i atraktivan kao lik u filmu. Naime, standardi ljepote su se promijenili od 1775. kada je Jane Austen rođena
Vidi originalni članak

Koliko je žena samo uzdisalo gledajući Colina Firtha u ulozi Mr. Darcyja. Ali, izgleda li lik iz romana "Ponos i predrasude" zaista tako? Zapitali su se to i profesori iz Velike Britanije pa su si dali truda i saznali. Mjesec dana su istraživali sve vezano za autoricu romana Jane Austen i napokon napravili portret pravog Fitzwilliama Darcyja.

Istraživanje su vodili profesori iz Londona John Sutherland i Amanda Vickery. Zaključili su kako mr. Darcy nije bio ni približno visok i atraktivan kao lik u filmu. Naime, standardi onoga što je atraktivno i privlačno promijenili su se od 1775. godine kada je Jane Austen rođena. U istraživanju su proučavali postojeće opise muškaraca iz tog doba, njihove karaktere kao i društveno-ekonomske te kulturne čimbenike koji bi doprinijeli Darcyjevu izgledu.

Zavirili su i u povijest ljubavnih veza slavne spisateljice, proučavali su njezin privatni život ne bi li što vjernije dočarali kakvi su joj se muškarci sviđali.

U doba između 1792. i 1797. godine, kada je napisala "Ponos i predrasude", mr. Darcy bi imao blijed ten i napudranu kosu jer je to bio znak bogatstva i privilegiranog statusa u društvu. Četvrtasta čeljust i široka ramena bila su nezamislivi za pripadnike visokog staleža - umjesto toga imao bi šiljastu bradu, pognuta ramena, slabija prsa, veliki nos i mala usta (karakteristična za gospodu iz tog doba). 

Imao bi jake, dobro oblikovane noge jer se to tada smatralo atraktivnim i odrazom muškosti. Ne bi bio visok kao Colin Firth (1,89 m), već puno niži - svega oko 1,55 metara.

Pogledajte njihovo istraživanje u videu:

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • miky* m 20.02.2017.

    mmmm Colin Firth...nema što nisam gledala od tog glumca

  • Mél.C.B.🌼 20.02.2017.

    ne postoji to sta od nje nisam procitala! :)

  • capo 20.02.2017.

    Palčić

Komentiraj...
Vidi sve komentare