To je to što me zanima!

Evo kako biti produktivan i kad apsolutno ništa ne ide po planu

Dakle, koliko god život bio težak, i koliko god bilo primamljivo usredotočiti svu svoju pozornost na jednu stavku, držite se svojih ključnih zadataka. Nastavite sa svojim poslovima
Vidi originalni članak

Ako mislite da u savršenom svijetu ništa ne može poći po zlu onda se varate. Život ne funkcionira tako. Nepredviđeni događaji mogli bi poremetiti vaše planove, ambicije i dobre namjere. Iznenadna nesreća, katastrofa na radnom mjestu ili zdravstveni problem mogu vas skrenuti s puta. Sve je nepredvidljivo, bez obzira na iskustvo.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako biste se nosili s tim kaosom, imate dvije mogućnosti:

1. Pretpostavite da će u životu uvijek doći do preokreta i budite fleksibilni po tom pitanju.

2. Neuspješno prilagođavanje preokretu moglo bi dovesti do života ispunjenog bijedom.

Kako se prilagoditi novim situacijama? Kako ostati produktivan kad ne možete ni udahnuti i odmoriti se? Evo nekoliko prijedloga koji će vam pomoći u prevladavanju takvih prepreka.

Ne napuštajte svoje ključne zadatke

Kad vam nešto značajno poremeti život, ne možete misliti na ništa drugo jer su vam misli zbrkane. To je problem jer vas fokusiranje na određeno pitanje ili problematiku može zaslijepiti za druga pitanja koja mogu biti značajnija u tom trenutku. 

Time ulazimo u začarani krug. Dakle, koliko god život bio težak, i koliko god bilo primamljivo usredotočiti svu svoju pozornost na jednu stavku, držite se svojih ključnih zadataka. Nastavite sa svojim poslovima. 

U životu nikada nemojte zanemariti ono bitno. Ti manji detalji će vas držati zdravim.

PROMO Nedostaje vam ured? Evo kako urediti radni prostor u kojem ćete biti jednako produktivni

Budite optimistični

Teško je ostati pozitivan tijekom ekstremnih situacija, ali to su vremena koja vas testiraju i ako preživite u tim vremenima, ništa vas ne može spriječiti u optimističnom pogledu na svijet.

Neizvjesnost vas izaziva da budete kreativni i mislite unaprijed. Kad živite na taj način, brže ćete, mudrije i lakše odgovoriti na poteškoće. Ako pogledate, dijamanti nastaju pod ekstremnim pritiskom. Smatrajte se rijetkim dijamantom koji prolazi kroz veliki pritisak. Stoga se usredotočite na učenje, poboljšanje i sjaj, piše Pink Villa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare