To je to što me zanima!

Evo kako skuhati jaja tako da su savršeno tvrda i lako se gule

Nije uvijek lako pogoditi vrijeme kuhanja jaja tako da ona budu 'savršeno' kuhana, ali uz par trikova to vam može poći za rukom, kao i jednostavno guljenje
Vidi originalni članak

Uskrs je praktički već tu i ovih dana neizbježna su kuhana jaja koja ćemo farbati, ali i jesti tijekom narednih dana. Kako biste savršeno skuhali jaja, isprobajte tehniku kuhanja na pari. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Postavite posudu za kuhanje na pari i drugu unutra, te ju napunite vodom do dna gornje posude. U posudu stavite jaja, a kad voda počne ključati, pustite ih da kuhaju 14 minuta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Trik je u tome da ih odmah nakon kuhanja uronite u posudu s ledenom vodom, pa će guljenje proći bez većih poteškoća. Osim što će voda zaustaviti proces kuhanja, bjelanjak se može skupiti i odvojiti od ljuske.

Kad krenete u proces guljenja, nemojte jajetu razbiti ljusku samo na jednom mjestu. Rolajte jaje po ravnoj površini kako bi ljuska popucala podjednako, a vaše jaje i prije samog guljenja izgledalo poput mozaika. Probušite prstom mjesto gdje je najčešće zračni džep (na dnu), i uronite jaje natrag u vodu kako bi se ljuska jednostavnije odvojila.

Jaja možete oguliti i trešnjom, što je vjerojatno i najzabavniji način. Stavite jaja u teglicu i dodajte malo vode, te dobro protresite. Ljuska će se razbiti, a voda ju skinuti. Isperite ih pod vodom kako biste uklonili preostalu ljusku.

BUDITE KREATIVNI Ideje za ukrašavanje uskršnjeg stola: Evo kako napraviti lijepi buket sa šarenim pisanicama

Jaja nemojte guliti dok su još vruća jer će se opna teže odvojiti i može vam stvarati poteškoće. Također, nešto starija jaja puno ćete lakše oguliti od svježih.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • uwaga 10.04.2023.

    Da ih gulin trešnjom? Odakle mi trešanja sad

  • -777- 07.04.2023.

    Nema tog jaja koje ćeš lako oguliti ako je svježe, dan ili dva staro.

  • giussepe 07.04.2023.

    Objasnjavaju i nista ne objasne.Tu ima jedan komentar o soli i to je tocno,a za ocat neznam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare