To je to što me zanima!

Evo koliko dugo mokro rublje može stajati u perilici rublja

Ako mokra odjeća stoji dulje, posebno u perilici koja nije bila očišćena duže vrijeme, može poprimiti neugodan miris, a to je obično uzrokovano rastom bakterija i plijesni
Vidi originalni članak

Mokru odjeću u perilici možete ostaviti najviše osam do dvanaest sati, tvrdi stručnjak iz Whirlpool Institute of Fabric Science. Za optimalnu svježinu najbolje je da izvadite odjeću čim prije. Međutim, ako niste kod kuće ili ste zaspali prije nego je perilica završila s radom, nije smak svijeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako mokra odjeća stoji dulje, posebno u perilici koja nije bila očišćena duže vrijeme, može poprimiti neugodan miris, a to je obično uzrokovano rastom bakterija i plijesni.

Točan vremenski okvir ipak ovisi o raznim čimbenicima, od toga koliko često čistite perilicu do toga kakvu vrstu deterdženta za rublje koristite.

Ako niste sigurni je li mokro rublje stajalo predugo, najjednostavniji način da provjerite treba li ga ponovo oprati je da ga pomirišete. Ako su se plijesan i bakterije počele razvijati na vlažnoj odjeći, osjetit ćete i njihov miris. Ako ga osjetite ponovo operete odjeću.

VRLO PRAKTIČNO Znate li svrhu trećeg odjeljka u ladici u perilici rublja? Jako je koristan, evo koja mu je svrha

No ako primijetite da netom oprana odjeća ima čudan miris morat ćete oprati i perilicu kako biste se riješili plijesni i bakterija, piše PopSugar.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Croaticus1991 21.04.2024.

    Mi u Njemačkoj ne peremo veš, mi bacamo prljav veš u smeće i kupujemo novi.

  • Peko_Zeko 21.04.2024.

    Rublje ostavim u perilici dok se ne osuši

Komentiraj...
Vidi sve komentare