To je to što me zanima!

Evo što boje koje birate i nosite otkrivaju o vašem karakteru...

Podsvjesno biranje boja otkriva naše stanje uma, raspoloženje i osjećaje koje trenutno proživljavamo u životu. Ono što odijevamo drugima otkriva ponešto o nama. Otkrijte što je to...
Vidi originalni članak

Jednako kao što sam izgled odjeće otkriva dio vas, to poručuju i boje koje birate. Njihova poruka je suptilna i izaziva drugačije emotivne reakcije kod ljudi. Pogledajte što najčešće imate u ormaru i što to zapravo govori o vama.

Crna

To je boja autoriteta i moći. Popularna je jer se ljudi u njoj dobro osjećaju, čini ih mršavijima, skriva nedostatke, a uz to je svevremenska i uvijek je u trendu. No previše crne može slati poruku da ste rezervirani i da se ne volite družiti. 

Siva

Ova je boja simbol sofisticiranosti i samopouzdanja. Ne odvlači pozornost pa je idealna kada želite da drugi obraćaju pozornost na ono što radite ili govorite, a ne na vašu odjeću. 

Bijela

Lagana je, neutralna i pristaje uz sve. Ostavlja dojam jednostavnosti, čistoće i elegancije. 

Crvena

Ova boja je emocionalno najintenzivnija i najagresivnija, a kada je gledamo na drugima ubrzavaju nam se otkucaji srca i disanje. Ona je uvijek dobar izbor kada želite da vas primijete. No u njoj možete izgledati i veće. 

Žuta

Još jedna boja koja privlači pozornost je žuta, bez obzira na nijansu. Vrlo je teška za percipiranje i može djelovati prestimulativno na druge. Nikako se ne preporučuje kada idete na razgovor za posao. 

Zelena

Simbol je prirode, smiruje i ostavlja dojam svježine. Najlakša je boja za oči. Tamno zelena je vrlo muževna, konzervativna i implicira bogatstvo dok se svijetlo zelena povezuje s razigranom i poletnom prirodom. 

Plava

Jedna je od najpopularnijih boja za nošenje. Djeluje smirujuće na druge, a uglavnom svima dobro stoji. Simbolizira odanost i sposobnost samokontroliranja. 

Ljubičasta

Povezuje se s luksuzom, bogatstvom i sofisticiranošću onoga tko je nosi. Također je ženstvena i romantična, ali može biti teška za oko pošto je vrlo rijetka u prirodi. 

Smeđa

Boja zemlje otkriva stabilnu i pouzdanu osobu koja ne voli prijetvornost. Također je simbol stabilnosti i potiče na komunikaciju. 

Idi na 24sata

Komentari 143

  • Amallka 19.12.2016.

    Crna, siva, bijela, zelena, ljubičasta, plava ali ne ova nijansa sa slike već denim ili noćna plava...imam i žutih ispada...u stvari sve osim smeđe...ona za torbe i čizme uvijek...ma može i kožna jakna maron smeđa tak da i - smeđa !

  • mily 18.12.2016.

    crna, siva, zelena i plava. Ljeto u bijelom:))

  • miroslav23 17.12.2016.

    Siva, i jednu stranu jesam i previse samopouzdan a u drugu ni malo, znaci vjerujem u sebe da mogu sto god pozelim, nauciti, napraviti, shvatiti, vjerujem da bi i zmaja pobjedio i popio krv vampiru, samo jedino u sta nemam samopouzdanja je u svoju "ljepotu", ruzan sam u pm, dobro mozda i nisam ali ja sebe smatram ruznim, uskoro cu i ocelavit, a 24 su mi, na faci imam rupica od prošlih bubuljica, ma grozno fuj, ruzan sam, ne volim se pogledat ni u ogledalo. Toliko sam ruzan da mi na fb dodje zahtjev za prijateljstvo sa ocito lažnog profila na kojem je preljepa ljepotica na profilnoj, i meni kaze ja sam handsome, tko shvati pametan je tko ne shvati jbg neka pita, meni je trebalo 2h da shvatim o cemu se radi, a to moje znanje da meni nitko nebi za ozbiljno rekao da sam ja handsome me je bacilo u razmisljanje koji qrc se desava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare